DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Sedat Peker’in bugün paylaştığı rüşvet iddialarında adı geçenlerle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

DEVA Partisi’nden Sedat Peker’in iddialarında adı geçen kişiler hakkında suç duyurusu kararı
Fotoğraf: DepoPhotos

Sedat Peker'in son iddialarıyla ilgili Twitter paylaşım yapan DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, açıklamalarda adı geçen kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Yeneroğlu, partisinin aldığı kararı Twitter hesabından şu ifadelerle duyurdu:

"Yargının şu anda iktidarın hizmetinde olduğunu biliyoruz. Ancak tarihe not düşmek adına Sedat Peker'in bugün yaptığı açıklamalarda adı geçen kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Elbette bir gün bu rezilliklerin peşine düşen sorumlu savcılar çıkacaktır."

Yeneroğlu, bir diğer paylaşımında da şöyle dedi:

"Anlaşılan o ki ülkede iki tür suç örgütü var. Birincisi iktidar ve çevresiyle menfaatleri çakıştığı için yolu ayrılanlar. Diğeri de iktidar imkanlarıyla ülkeyi talan edip milleti soymaya devam edenler. Elbette bir gün bunların hesabı sorulacaktır."

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve TOBB Deniz Meclisi Üyesi Salih Orakçı ile ilgili yolsuzluk iddialarında bulunmuş, Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den 12 milyon TL rüşvet istediğini öne sürmüştü.