DEVA Partisi kurucusu Metin Gürcan, siyasi casusluk suçlamasıyla gözaltına alındığını duyurdu. Gürcan'ın gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yapan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın casusluk suçlaması ile ilgili 2020 yılındaki bir soruşturmaya dayanılarak gözaltına alınmıştır” dedi.

DEVA Partisi’nin kurucu isimlerinden Metin Gürcan gözaltına alındı

DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Metin Gürcan gözaltına alındığını açıkladı.

Gözaltı gerekçesinin "siyasi casusluk" olduğunu paylaşan Gürcan şu ifadeleri kullandı:

"Siyasi casusluk suçlaması ile göz altına alınıyorum. Polisler evde…Arama yapıyorlar . Şok oldum. Desteğiniz istiyorum"

CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI SARAL'I ELEŞTİRMİŞTİ

Metin Gürcan son tweetlerinde, AKP yetkililerinin daha önceden 15 Temmuz darbe girişiminin finansörü olmakla suçladığı Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile çeşitli anlaşmalar imzalanmasını eleştiren muhalefete, Cumhurbaşkanı Danışmanı Oktay Saral'ın verdiği yanıtı eleştirmişti. Saral'ın "Bilumum muhalefet; Hepinizin canı cehenneme..! Siz asla ve kat'a bu ülkeye ait değilsiniz ve olamazsınız. Bu kadar mı ülkesinin bekasına kastedilir..! Siz hükümete değil ülkeye muhalefet ediyorsunuz, yazıklar olsun..! Siz mi ülkeyi yönetmeyi talipsiniz... Hadiyin ordan müptezeller..!" sözlerini alıntılayan Gürcan, şunları yazmıştı:

"Bu kafa Venezuela, Türkmenistan, Kuzey Kore. kafası. Türkiye hala bir diktatörlük değilse, bu AKP genel başkanının diktatör olmak istememesinden değil; Türkiye'de her şeye rağmen muhalefetin hala çok güçlü ve çoğulcu olmasından, sivil toplumun demokrasi bilincinin gücündendir."

'NELERİ ALDILAR'

BAE ile imzalanan anlaşmaya ve iktidarın dış mihraklar söylemine de tepki gösteren Gürcan "Geldiler. En Dış Mihraktılar. Şimdi 'Ekonomik Kurtuluş Savaşımızın' sponsoru oldular. Batan geminin kelepir malları için 10 milyar doları ateşleyecekler(miş). Bakalım ne kadarını ateşleyecekler? Neleri aldılar? Hangi imtiyazlarla aldılar? Neler ileride uluslararası tahkime gidecek? Göreceğiz" demişti.

Emekli Binbaşı ve akademisyen Metin Gürcan daha öncesinde de Emekli Tümgeneral Cihat Yaycı ile yaşadığı polemikle gündeme gelmişti.

BABACAN: BU TÜR GİRİŞİMLER DEVA KADROLARINI YILDIRAMAZ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2020 yılındaki bir soruşturmasına dayanarak bu işlemin yapıldığı bilgisini aldık. Hem ailesine hem kendisine desteğimiz devam ediyor. Şu anda elimizdeki bilgiler sınırlı, detaylı bilgiye sahip değiliz. Bu gelişme eğer siyasi bir nitelikteyse, partimize yönelik bir tutumsa bu tür girişimler DEVA kadrolarını yıldıramaz" dedi.

YENEROĞLU: 2020 YILINDAKİ BİR SORUŞTURMAYA DAYANIYOR

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Twitter’dan yaptığı açıklamada, partisinin kurucular kurulu üyesi Metin Gürcan’ın bu sabah gözaltına alınması ile ilgili olarak, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın casusluk suçlaması ile ilgili 2020 yılındaki bir soruşturmaya dayanılarak gözaltına alınmıştır” dedi. Yeneroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Partimizin kurucularından Metin Gürcan Bey’in ikametinde, Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı üzerine bu sabah saat 05.00 sularında arama yapılmıştır.

Arama kararına göre Metin Gürcan Bey, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın casusluk suçlaması ile ilgili 2020 yılındaki bir soruşturmaya dayanılarak gözaltına alınmıştır.

Söz konusu soruşturma bağlamında başkalarının da gözaltına alındığı bilgisi vardır.”