Öldürülen 19 yaşındaki Asiye Nur Atalay’ın, katil Ümit Karakoyun’dan iki yıl önce şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Öldürülen Pınar Gültekin’in annesine ise kızının katili Cemal Metin Avcı’nın şikayetiyle hakaret davası açıldı.

Devlet Asiye’yi korumamış

Haber Merkezi

Ülkede kadın cinayetlerine her geçen bir yenisi daha ekleniyor. Devlet kadınları korumuyor, yargı ise katillerden yana kararlar veriyor.

İstanbul Esenler’de 19 yaşındaki Asiye Nur Atalay’ı öldüren Ümit Karakoyun isimli erkek ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

Asiye Nur Atalay ve ailesinin 2020 yılında Ümit Karakoyun’dan şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Esenler, Dereboyu caddesi üzerinde önceki gün saat 00.35 sıralarında Asiye Nur Atalay isimli kadın, Ümit Karakoyun tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Polis şüpheli Ümit Karakoyun’u Arnavutköy’de gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Daha önce 14 kez suç kaydı bulunan Ümit Karakoyun’un "Uyuşturucu ticareti yapmak", "Yaralama" gibi suçlardan gözaltına alındığı ortaya çıktı. Cinayet büro amirliğinde zaman zaman çelişkili ifadeler verdiği öğrenilen Ümit Karakoyun’un Atalay’ı 7 yıldır tanıdığını söylediği öğrenildi. Karakoyun’un 2020 yılında Asiye Nur Atalay’ın evinin önünde bağırıp olay çıkardığı için Atalay ailesi tarafından polise tehdit edildiklerine dair şikayet edildiği belirlendi.

YİNE AYNI YALANLAR

Kendisini sorgulayan polislere amacının konuşmak olduğunu söyleyen Ümit Karakoyun’un bir anda çevresinde polis olduğundan şüphelenerek belindeki silahı çıkarıp Asiye Atalay’ın çantasına koymaya çalıştığını iddia etti. Saldırgan, Atalay’ın silahı istememesi yüzünden aralarında yaşanan kargaşa sırasında silahın patladığını ve Atalay’ın vurulduğunu iddia etti.

Ancak polis olayla ilgili elde ettiği görüntülerde katilin Asiye Nur Atalay’ı, bir otomobilin çevresinde kovaladığını bu sırada göğsünden vurduğunu belirledi. Yere düşen Asiye Atalay’ın kısa süre sonra yerden kalkmaya çalışmaya başlaması üzerine şüphelinin geri dönerek bu kez başına ateş ederek öldürdüğü belirlendi. Poliste işlemleri tamamlanan saldırgan önce Bakırköy Adalet Sarayı’na sevk edildi ardından da tutuklandı.

GÜLTEKİN'İN ANNESİNE DAVA

Muğla'da 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı'ya duruşma salonunda "Seni öldüreceğim, öldüreceğim köpek. Sen niye orada konuşuyorsun köpek" diyerek hakarette bulunduğu gerekçesiyle anne Şefika Gültekin hakkında dava açıldı. Cumhuriyet Savcısı Sevcan Erciyas tarafından hazırlanan iddianamede, Şefika Gültekin'in eyleminin duruşma tutanağı ile doğrulandığı, olayın duruşma salonunda gerçekleştiği, Cemal Metin Avcı'nın şüpheliden şikayetçi olduğu belirtildi.

devlet-asiye-yi-korumamis-1012177-1.
Pınar Gültekin

İddianamede, anne Gültekin'in alınan ifadesinde, Pınar'ı öldürmesinin psikolojik etkileri nedeniyle söylediklerini hatırlamadığını ifade ettiği bilgisi yer aldı. Ancak; taraflar arasında uzlaşmanın sağlanamadığı, şüphelinin üzerine atılı suçları işlediği hususunda kamu davası açmayı gerektirir nitelikte olduğuna dikkat çekilen iddianamede Şefika Gültekin'in 4 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Muğla 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nce savcılık tarafından hazırlanan iddianame kabul edilerek, duruşmanın 10 Ekim tarihinde görülmesine karar verildi. Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, "Kızları hunharca katledilmiş ailenin hak arama mücadelesi karşısında 2 yıldır dosya ve deliller ortadayken faillere gerekli cezayı veremeyen yargının, acılı bir annenin duruşmada söylediği sözler üzerine bu kadar hızlı reaksiyon gösterip, Şefika Gültekin hakkında kamu davası açması, manidar ve düşündürücüdür. Bu durum kamu vicdanını rahatsız etmektedir. Hukuki sürecin takipçisi olacağız” dedi.

PARKTA ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan İstanbul’un Ataşehir ilçesindeki Örnek mahallesinde bir parkta Tuncay Kılıç isimli bir erkek, evli olduğu Selma Kılıç’ı bıçaklayarak öldürdü. Tuncay Kılıç kaçmak isterken çevredekiler tarafından yakalanarak dövüldü. Polis saldırganı gözaltına aldı. Hastaneye kaldırılan kadın hayatını kaybetti.