Devlet cenazedeydi
Elazığ'da yola döşenen mayının patlaması sonucu ölen İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı, Asayiş Şube Müdürü Yarbay Alim Yılmaz ve Jandarma Er Sinan Gümüştaş'ın cena
Elazığ'da yola döşenen mayının patlaması sonucu ölen İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı, Asayiş Şube Müdürü Yarbay Alim Yılmaz ve Jandarma Er Sinan Gümüştaş'ın cenazeleri dün toprağa verildi. Yarbay Yılmaz için düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğ-lu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, üst düzey komutanlar, çok sayıda subay ve astsubay, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazında, Arınç, Erdoğan, Gül ve Baykal, yan yana saf tuttu. Cenaze namazının ardından Arınç ve Erdoğan, Yıl-maz'ın ailesine taziyede bulundular. Bu sırada bir vatandaş, "Terör kanunlarını değiştirin Sayın Başbakanım," diye bağırdı. Bu sözler üzerine orada bulunan vatandaşlar da alkışlarıyla bu sözlere destek verdiler, "_ehitler Ölmez Vatan Bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar attılar.
Daha sonra Yılmaz'ın cenazesi top arabasına konuldu ve kortej eşliğinde bir süre taşındı. Bu sırada "Kahrolsun PKK" şeklinde slogan atan bir gruba polis engel oldu ve korteje girmesine izin vermedi. Bu sırada o bölgede kısa bir arbede yaşandı. Cenaze töreni sırasında geniş güvenlik önlemlerinin alındığı göze çarptı.
İSTANBUL'DA ER İÇİN TÖREN
Jandarma Er Sinan Gümüştaş ise İstanbul'da toprağa verildi. Haydarpaşa GATA Eğitim Hastanesi morgundan alman Gümüştaş'ın cenazesi, önce Üsküdar'daki evine götürüldü. Daha sonra Selimiye Camii'ne getirilen cenazeye şehit erin annesi Aynur Gümüştaş ve babası İbrahim Gümüştaş ile ablası Sinem Gümüştaş sarılarak ağladı. Burada kılınan cenaze namazının ardından şehit erin cenazesi askeri top arabasına götürülürken, bazı vatandaşlar "şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" şeklinde slogan attı. Top arabasına konulan Gümüştaş'ın cenazesi, bir süre top arabasına taşındıktan sonra defnedilmek üzere Edirnekapı Şehitli-ği'ne götürüldü. Cenaze törenine Deniz Kuvveden Komutanı Oramiral Yener Karahanoğ-lu, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevi-gen, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyük-şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Necati Özgen, 1. Ordu Komutan Vekili ve 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı, 1. Ordu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Uğur Uzal ile çok sayıda askeri ve sivil erkan katıldı.