Devlet erkanı Anıtkabir’e çıktı; Erdoğan’dan harekat vurgusu

Cumhuriyet’in kuruluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla devlet erkanı Anıtkabir’i ziyaret etti. Törene CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Akşener de katıldı. MHP'yi Celal Adan temsil etti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.

Törene; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Başkanvekili Celal Adan, yüksek yargı temsilcileri, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, kuvvet komutanları katıldı.

Erdoğan ve beraberindekiler Aslanlı Yol’dan geçerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine geldi. Erdoğan’ın, üzerinde ay yıldız bulunan çelengi mozoleye bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

devlet-erkani-anitkabir-e-cikti-erdogan-dan-harekat-vurgusu-642724-1.
Erdoğan, Anıtkabir'e gelişinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le tokalaştı.

HAREKAT VURGUSU

Daha sonra Erdoğan ve beraberindekiler, Misak-ı Milli kulesine geçti. Buradaki Anıtkabir Özel Defteri’ne yazan Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı’na vurgu yaptı.

Erdoğan, şunları yazdı:

“Aziz Atatürk; Bugün millet olarak büyük bir heyecanla Cumhuriyetimizin 96, yıl dönümünü kutluyoruz. Bu gurur günümüzde Zat-ı Alinizi ve İstiklal Harbimizin tüm kahramanlarını, vatanımız uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bağımsızlığımıza ve milli bekamıza yönelik saldırıların arttığı bir dönemde, Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıyan direniş ruhuyla yurt içinde ve yurt dışında mücadelemizi karlılıklarla sürdürüyoruz. 9 Ekim’de başlattığımız ve kısa sürede çok ciddi başarılara imza attığımız Barış Pınarı Harekatı’yla Suriye sınırımız boyunca kurulmak istenen terör koridorunu dağıtarak kararlığımızı bir kez daha tüm dünyaya gösterdik. Ruhun şad olsun.”

BUGÜNKÜ PROGRAM

Erdoğan bugün, Saray’daki Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Cumhuriyet Bayramı kabul törenine ev sahipliği yapacak. Programlara TBMM Başkanı Mustafa Şentop da katılacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi önündeki bando konserinin ardından TBMM’den Ulus’taki Birinci Meclis Binası’na Cumhuriyet Bayramı Kortej Yürüyüşü düzenlenecek.