Mafya elebaşı Sedat Peker, gazeteci Hadi Özışık ile yaptığı görüşmeyi ifşa etti. Görüşmede Hadi Özışık'ın Süleyman Soylu adına Sedat Peker ile pazarlık yapmaya çalıştığı görülüyor. Hadi Özışık, Süleyman Soylu ile görüşmeleri ise kardeşi Süleyman Özışık'ın gerçekleştirdiğini anlatıyor. Süleyman Soylu da ifşa sonrası sessiz kalmayarak Hadi ve Süleyman Özışık kardeşler hakkında suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

Devlet-mafya ilişkisinin medya ayağı da ortaya saçıldı: Özışıklar...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Sedat Peker'e "yeni video yayınlama, kapatalım bu işi" diye mesaj gönderip göndermediğini sormuş, aracı olarak ise bir gazeteciyi yolladığını belirtmişti.

O gazetecinin Hadi Özışık olduğu ileri sürülmüştü.

Hadi Özışık, Halk TV'ye açıklama yaparak, "Görüşen şerefsizdir" ifadeleriyle iddiayı yalanladı.

Bunun üzerine Sedat Peker sosyal medya hesabından Özışık ile yaptığı iki telefon görüşmesinin görüntü kayıtlarını paylaştı.

Peker ilk paylaşımında, “Kıymetli dostlarım, İnternethaber sitesinin sahibi olan Hadi Özışık - Süleyman Özışık kardeşler en yakınları olan Süleyman Soylu'yla benim aramda aracılık yaptıklarını yalanlamışlar. 'Söyleyen şerefsizdir' demişler. Ben kimseye hile yapmam, ancak kendimi de rezil duruma düşürmem" notuyla Hadi Özışık ile yaptığı görüşmenin görüntü kaydını yayınladı. Bu görüşme sırasında Peker ile Özışık’ın, Peker’in açıklamalarının yankıları üzerine değerlendirme yapmaları, Peker’in Soylu’nun açıklamalarına tepki göstermesi dikkat çekti.

İKİNCİ GÖRÜŞMEYİ DE PAYLAŞTI

Peker’in ikinci mesajında da Özışık ile yaptığı başka bir telefon görüşmesinin görüntü kaydına yer verildi. Bu görüşmede de Hadi Özışık, Bakan Soylu ile kendisi değil, kardeşi Süleyman Özışık’ın görüştüğünü söylerken Peker’den bu bilginin düzeltilmesini istedi.

Peker bu görüşmenin kaydını da “Anlatımlarımda ismi geçen herkesi uyarıyorum. Beni yalanlamayın, herkesi rezil ederim. Adam gibi dik duracağız. Yoksa yerle yeksan ederim!” mesajıyla paylaştı.

İşte o görüşme kayıtları:

SOYLU'DAN YANIT GELDİ

SuperHaber'den Cengiz Er'in haberine göre; Soylu, Hadi Özışık ile Süleyman Özışık kardeşleri tanıdığını belirterek, "Yıllardır birlikte teşrik-i mesaide bulunduğumuz arkadaşlar bunlar, şaşkınım." dedi.

'Arabuluculuk" iddiasını yalanlayan Soylu, Süleyman Özışık ile yakın zamanda görüşmediğini ileri sürdü. Bakan, Hadi ve Süleyman Özışık hakkında yarın suç duyurusunda bulunacağını da belirtti.

Sedat Peker ile hayatında hiç tanışmadığını söyleyen İçişleri Bakanı, SuperHaber'e yaptığı açıklamada, kendisi ile gerçekleştirildiği öne sürülen "arabuluculuk" ziyaretinin hiç yaşanmadığını vurguladı.

Soylu iddiaya ilişkin, "Süleyman Özışık ile en son geçen yıl haziran ayında görüştüm, yakın zamanda Süleyman Özışık ile temasımız olmadı." ifadelerini kullandı.

Kendisine bir kumpas kurulduğunu da ileri süren Soylu sözlerine şöyle devam etti;

"Yakından tanıdığımız arkadaşlar ismimizi kullanarak bir mafya lideri ile bana tuzak ve tezgah kurdular. Yarın sabah Hadi Özışık ile Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulunacağım. PKK ille terör örgütleri ve çeteler ile bu kadar mücadele veriyoruz, keşke başıma bir şey gelseydi de bugünleri görmeseydim.