İzmir Atatürk Lisesi’nin derslikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde yer aldığı TÜGVA’ya tahsis edildi

Devlet okulunun dersliklerini TÜGVA’ya tahsis ettiler

BURCU CANSU burcucansu@birgun.net @burcu_cansu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) arasında imzalanan “Medeniyet ve Değerler Protokolü” kapsamında vakıflara tahsis edilen okul dersliklerinde dini eğitim verilmeye başladı. Protokol kapsamında, 1888 yılında eğitim ve öğretim etkinliğine başlayan İzmir’in en köklü okullarından olan İzmir Atatürk Lisesi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yüksek istişare kurulu üyelerinden biri olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) “ders” adı altında İslami eğitim faaliyetlerine başladı.

TÜGVA İzmir İl Temsilciliği’nden İzmir Atatürk Lisesi Okul Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, “Atatürk Lisesi’nin 7 dersliğinin (sınıfının) 1 Ağustos 2017-11 Eylül 2017 tarihleri arasında hafta içi Pazartesi-Perşembe günleri vakfımız tarafından düzenlenecek olan lise öğrencilerine yönelik ücretsiz kurs hizmeti vermek amacıyla tarafımıza tahsisini talep ediyoruz. Ayrıca 30 Temmuz Pazar günü 12.00-13.30 saatleri arasında yapılacak olan veli toplantısının yine okulunuzun konferans salonunda yapmayı talep ediyoruz” denildi.

‘Hakkın temsilcisi ‘Milli Görüş’tür’
Okulun konferans salonunda gerçekleşen ilk öğrenci toplantısında, TÜGVA’dan görevlendirilen kişi tanıtım toplantısında şu ifadeleri kullandı: “Hak ve batıl cephesinden olaylara baktığımızda günümüz olaylarını daha iyi anlayabiliriz. Bir tarafta tarihte de batıl yer almış bir tarafta da hakkı temsil edenler yer almış ve mücadele bunlar arasında cereyan etmiştir. Önemli olan, bugün de var olan bu mücadelede sizin nerede olduğunuzdur. Nerede yer aldığınızdır, neye hizmet ettiğinizdir. Hak nedir, batıl nedir bilmek lazım. Hak İslam’dır. Hakkın bugün ki temsilcisi Milli Görüş hareketidir. Batıl ise, her şart altında ve her zaman yanlış olan şeydir. Kötü, çirkin ve zalim olandır. İslam dışı bütün sistemler ve ideolojilerdir.”

Ayrımcı ve ırkçı bir dil kullanan TÜGVA temsilcisi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarihte yaptığımız Haçlı seferlerini hatırlayalım. Biz haçlı seferlerini batıl ile yaptık. Biz hakkı, yani İslam’ı temsil ettik. Ecdadımız bin yıl İslam’a hizmet etti. İnşallah bin yıl daha hizmet edilecektir.”

‘Mezhepçilik yapmayın demiyorum’
Ayrıca toplantıda “Irkçılık yapmayalım, bölgecilik yapmayalım, mezhepçilik yapmayalım” dediğinde bir öğrenci “Hocam dört farklı mezhep varken mezhepçilik yapmak zorundayız” diyerek itiraz etti. TÜGVA temcilsi ise, “Hak olanlar içerisinde ayrımcılık yapmamamız lazım. Yoksa Hak olmayanlar için değil” yanıtı vererek Aleviliği adeta yok saydı.

Müdür vekili: Protokol kapsamında verdim
Konuya ilişkin ulaştığımız Okul Müdür Vekili Mehmet Ayaz, derslikleri MEB ve TÜGVA arasında imzalanan protokol kapsamında verdiklerini ve lise öğrencilerine üniversiteye hazırlık dersi verildiğini iddia etti. Okul müdürlüğüne sunulan bir eğitim plan programı olmadığını kaydeden Ayaz, “Sonuçta derslere girme yetkimiz yok. Bizden protokole uygun olarak derslik istendi” dedi. Sınıflarda öğrencilerin kızlı-erkekli şekilde arı ayrı oturtulduğuna yönelik iddiaları sorduğumuz Ayaz, “Evet de desem olmaz, hayır da desem olmaz, bilmiyorum” yanıtını verdi. Müdür vekili, kaç öğrencinin ve kaç sınıfın tahsis edildiğine ilişkin bilgi veremeyeceğini, ayrıca ders vermek için kimlerin geldiğine ilişkin de bilgi vermesinin doğru olmayacağını belirtti.

Maneviyat dersi!
Ayrıca haftada en az bir saat “maneviyat” dersi verildiği, kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturmasının yasak olduğu öğrenildi.

Protokol kapsamında verilecek derslerin ücretsiz olacağı belirtilse de öğrencilerden 150 TL ücret talep edildiği de aktarıldı.