Devlet Sanatçısı ve UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi piyanist Gülsin Onay, 29 Ekim'de Ankara’da Schubert Müzik ve Sahne Sanatları Merkezi'nde konser verdi.

Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, Ankara’da konser verdi
Fotoğraf: ANKA

Devlet Sanatçısı ve UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi piyanist Gülsin Onay, Ankara Konutkent’teki Schubert Müzik ve Sahne Sanatları Merkezi’nde sezon açılış konserinde dinleyicileri ile buluştu.

Devlet Sanatçısı ve UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi piyanist Gülsin Onay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda; "O kadar çok müteşekkiriz, o kadar çok şey borçluyuz ki Atatürk'e. Cumhuriyeti kurduğu için. Bizlere bu olağanüstü dünyayı kazandırdığı için; özgürlükle, demokrasiyle… Cumhuriyet her açıdan çok şeyin önünü açtı. Bu yolda gençlerin de yürüdüğünü görüyoruz. Her zaman, her dönemde yeni kazanımlar oluyor. Bunu da böyle devam ettireceğiz" dedi.

Devlet Sanatçısı ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası solisti olan Gülsin Onay, bugün Schubert Müzik ve Sahne Sanatları Merkezi’nde sezon açılış konseri verdi. ANKA Haber Ajansı’nın sorularını yanıtlayan Onay, şunları söyledi:

"O KADAR ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ Kİ ATATÜRK'E"

"O kadar çok müteşekkiriz, o kadar çok şey borçluyuz ki Atatürk'e. Cumhuriyeti kurduğu için. Bizlere bu olağanüstü dünyayı kazandırdığı için; özgürlükle, demokrasiyle. Gerçekten anlatmakla bitmez.

Hele müzik konusunda yaptığı reformlar. Adnan Saygun'a, benim hocamdı Adnan Saygun; Kerem Operası'nı yazdırdığı zaman, her provaya her gün gelirmiş ve yakından izlermiş. İlk Türk Operası'nı İran Şahı gelmeden önce yetiştirmek istemiş. Cumhuriyetimizin nasıl parladığını, nasıl bir yönde gideceğini onlara da göstermek istemiş. O günden beri, gerçekten de o yolda ilerliyoruz. Çok müthiş bir heyecan benim için Cumhuriyet Bayramı.

Benim dedem de Atatürk'ün üniversitelerde reform yaptırdığı zamanlarda bilim adamlarından biriydi. Matematikçi profesör Kerim Erim. Hatta sofralarında bulunmuş, anneannem ve dedem. Bizim evimizde hep Atatürk konuşulurdu; hem hocam, hem ailemden dolayı.

Cumhuriyet her açıdan çok şeyin önünü açtı. Bu yolda gençlerin de yürüdüğünü görüyoruz. Her zaman, her dönemde yeni kazanımlar oluyor. Bunu da böyle devam ettireceğiz."

Müzik yaşamı boyunca dünyanın önemli orkestra ve şefleriyle çalışmış olan Onay, uluslararası alanda Chopin icrası olarak kabul ediliyor. Besteci Ahmed Adnan Saygun'un yorumcusu olarak da bilinen devlet sanatçısı Onay, Saygun'un eserlerinin dünyaya tanıtılmasında öncülük etti.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası solisti ve Bilkent Üniversitesi’nin sürekli sanatçısı olan Onay, 2003 yılından itibaren de UNICEF Türkiye Niyet Elçisi.

ANKA