Devlet Bey ile AK-Saraylı arasındaki sahici gibi görünen polemiklerin hepsi mugalatadan ibarettir.

Devlet Bey aslında Saray’ın politikasını çok sever. Çünkü onlar hem ideolojik hem de teolojik olarak ikiz kardeştir.

Her ikisi de milliyetçidir. Biri etnik, diğeri din ve mezhep milliyetçisidir. O nedenle biz bunlara ‘’Türk İslam sentezcisi’’ diyoruz.

Dinozor aklın ürünü olan Türk İslam sentezine dayalı ırkçı ve mezhepçi ideoloji, toplumsal çeşitliliğimizin eşit koşullarda, bir arada ve barış içinde eşit yurttaş olarak yaşamasını engelliyor.

2002 yılından bugüne kadar AKP ile MHP arasındaki ilişkide bu Türk İslam Sentezci dayanışma hiç eksik olmadı. Fakat Devlet Bahçeli mugalatayı bırakmıyor. Oysa MHP bal gibi AKP’nin can simididir, yedek tekeridir.

Nasıl mı?

Siyaset derinliğindeki yorgunluğunu Ferdi Tayfur dinleyerek gideren Devlet Bahçeli Alo, Omo ve Tursil’le yıkama reklamı yapıp merdaneli çamaşır makinesinde siyaseti temizliği yapadursun, aşırı temizlikten oluşan entelektüel cari açığını, AKP’ye koltuk değnekçiliği yaparak artırıyor.

MHP, AKP’nin 12 yıllık iktidarının en zor ve en kritik süreçlerinde ona bu ideolojik yaklaşımla destek oldu. İnanmayanlara, MHP’nin Saray’ın politikasına nasıl can simidi olduğunu tek tek hatırlatalım.

Bir: 2002 Temmuzu’nda, 3 Kasım’da erken seçim isteyip kendisi barajın altında kalıp AKP’nin tek başına hükümet olmasından kim sorumlu? Devlet Bahçeli ve MHP!

İki: 2007’de “Anayasa Mahkemesi’nin 367 Kararı” karşısında, AKP’nin cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül’ün seçilmesini kim sağladı? Devlet Bahçeli ve MHP!

Üç: Aynı yıl, tarihe “kumpas davaları” olarak geçen ve hukuk dışı Ergenekon davalarına ilişkin “adil yargılamayı etkilemeyelim, sonucunu görelim” diyerek, hukuksal kumpasa yol veren kimdi? Devlet Bahçeli ve MHP!

Dört: 2008’de, farklı inançların inanç özgürlüğü ve laiklik talebi inkâr edilirken Sünni rejimin inşasının bir adımı olan, AKP’nin türban serbestliği önerisine “Üniversite yetmez, türban devlet memurlarına da serbest kılınsın” diyerek kim destek verdi? Devlet Bahçeli ve MHP!

Beş: 2008’de AKP’yi kapatma davasına ilişkin “MHP, başka partilerin siyasetten men edilmesi için sandık dışındaki bir yöntemi asla benimsemeyen, rekabet ve yarışı demokrasinin kuralları içinde yapmayı kabullenmiş bir harekettir” diyen kimdi? Devlet Bahçeli ve MHP!

Peki, dün Saraylı’ya bu desteği verirken, bugün tam tersi bir tutum sergileyerek HDP’nin kapatılmasını isteyen, HDP’ye oy veren milyonlarca insanın iradesini yok sayan kim? Yine Devlet Bahçeli ve MHP!

Altı: 2012’de, Saraylı’nın, “dindar ve kindar nesil” hedefi için eğitimin dinselleştirilmesini, çocuk gelinlerin artmasını ve türbanın ilköğretime sokulmasını sağlayan 4+4+4 sistemi kararına kim destek verdi? Devlet Bahçeli ve MHP!

Yedi: 2013’te TBMM Anayasa Komisyonu’nda, Anayasa’nın bütünlüğü üzerinden anlaşılmadan, AKP’nin istediği 48 maddenin, TBMM’de kanunlaştırılması önerisine, CHP-HDP ‘’hayır’’ derken, ilk olarak “bunun kanunlaştırılması için biz hazırız” diyen kimdi? Devlet Bahçeli ve MHP!

Sekiz: 2014’te, Suriye-Irak tezkeresine, CHP-HDP “Hayır” derken savaş tezkeresine AKP ile “Evet” diyerek savaşın kardeşliğini yapan kimdi? Devlet Bahçeli ve MHP!

Dokuz: 1 Temmuz 2015’te TBMM Başkanlığı seçimlerinde AKP’nin adayı İsmet Yılmaz ‘ın TBMM Başkanlık seçimlerini kazanmasını kim sağladı. Devlet Bahçeli ve MHP!

On: 29 Temmuz 2015’te, CHP’nin Suruç Katliamı’nın araştırılması için ‘toplumsal barışı tehdit eden artan terör olaylarının nedenlerinin araştırılmasına ilişkin önerge’sini, TBMM Genel Kurulu’nda CHP ve HDP kabul ederken, savaşın kardeşliği için AKP ile birlikte önergeyi kim reddetti? Devlet Bahçeli ve MHP!

Özetle, AKP ve MHP sadece teolojik ve ideolojik ikiz değil, aynı zamanda savaşın kardeşleridir. Dinozor akıllar savaştan yana olup “evlatlarımızı feda etmeye hazırız” diyorlar! Savaşın diliyle konuşuyorlar. Kendilerini “sivil irade” addeden yandaş medyanın beslemeleri ise generaller kabinesinin üyeleri gibi kalaşnikofa dönmüş ağızlarından, Saray’ın güvenliği için barışa kurşun sıkıyorlar.

Barışa sahip çıkmak gerekiyor. Barış kıymetlidir. Savaş bu ülkenin Türk ve Kürt çocuklarını öldürüyor. AKP’yi, savaşı ve ölümleri durdurmak için, barışın ve birleşik mücadelenin kardeşliğini büyütmek çocuklarımızın onurlu geleceği için boynumuz borcudur.