Devlet, selde kaybolan yurttaşları aramayı bıraktı!

HABER MERKEZİ

Kastamonu’da geçen yaz meydana gelen sel felaketinde kaybolan 8 yurttaşa 6 aydır ulaşılamadı. Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, artık yalnızca ihbar üzerine arama yapıldığını söyledi.


Batı Karadeniz’de 11 Ağustos 2021’de meydana gelen sel felaketi, 80’den fazla kişinin yaşamını yitirmesiyle, 15 kişinin de kaybolmasıyla sonuçlanmıştı. Sel felaketinde en büyük tahribatın oluştuğu Kastamonu’nun Bozkurt ve İnebolu ilçelerinde ise 65 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi kaybolmuştu. Ekiplerce gerçekleştirilen arama çalışmalarına rağmen bugüne dek 8 kişiye ait hiçbir ize rastlanmadı.

TESADÜFEN GÖRÜLÜRSE…

Kayıpları bulamayan devlet, artık arama çalışmalarını ihbara dayalı olarak sürdürüyor. Bunun yanında jandarma ve polis, Karadeniz’in dalgalı olduğu günlerde sahil şeridinde tarama çalışması yapıyor. Ancak her gün yapılan bir arama söz konusu değil.

İHA’ya konuşan Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, şunları söyledi: “Arama çalışmaları, olayın üzerinden uzun bir zaman geçtiği için artık ihbara dayalı devam ediyor. İlçemizde 7 kişi kayıp, bu rakam Karadeniz’de daha fazla. En son 3 ay önce bir vatandaşımız, balıkçılar tarafından tesadüfen görülmesi sonrasında alınmıştı. Yoğun dalgaların olduğu dönemlerde sahil kısmında jandarmamız ve emniyetimiz taramalarını yapıyor. Ama her gün süregelen bir aramamız yok.”