İsmailağa tarikatının ‘şeyhi’ Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesi, devlet erkanının geçit törenine dönüştü. Törende konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün ilim irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz” dedi. Cenazeye birçok bakanın yanı sıra Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, CHP'li İlhan Kesici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun da aralarında olduğu isimler katıldı. Fatih camisindeki törende, Ustaosmanoğlu’nun yerine Hasan Kılıç’ı vekil tayin ettiği açıklandı.

Devlet, tarikat şeyhinin cenaze töreninde: Erdoğan, ‘Bir önderimizi uğurluyoruz’ dedi

İsmailağa tarikatının ‘şeyhi’ Mahmut Ustaosmanoğlu için Fatih camisinde cenaze töreni düzenlendi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da yer aldığı cenaze töreninde bakanların da aralarında bulunduğu birçok isim katıldı.

Ustaosmanoğlu'nun cenazesi, Beykoz Yavuz Selim Mahallesi'ndeki evinin önünden alındıktan sonra konvoy eşliğinde Fatih Camisi'ne götürüldü.

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

Fatih Camisi'nin bulunduğu Fevzipaşa Caddesi trafiğe kapatılırken camiye bağlanan tüm ara sokaklar, polis ekipleri tarafından bariyerlerle kapatıldı.

USTAOSMANOĞLU’NUN CENAZESİNE KİMLER KATILDI?

Fatih camisinde düzenlenen törene AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Milletvekili İlhan Kesici katıldı.

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

SOYLU, MARMARİS’TEN GELDİ

Sabah saatlerinde Marmaris’teki yangın bölgesinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da İstanbul’a gelerek cenazeye katıldı.

Cenazeye, tarikatın önce gelen isimleri katılırken kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de törene katılanlar arasında yer aldı.

Cenaze namazını kılındığı Fatih Camisi'nde cuma hutbesini Diyanet İşleri Başkanı Erbaş okudu.

TARİKATIN YENİ LİDERİ HASAN KILIÇ

Cenazede konuşan Ahmet Ustaosmanoğlu, babası Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yerine geçecek isim için Hasan Kılıç’ı vasiyet ettiğini duyurdu. Hasan Kılıç, aynı zamanda Mahmut Ustaosmanoğlu’nun dünürüydü.

Hasan KılıçHasan Kılıç

Hasan Kılıç (solda), Erdoğan (ortada), Ahmet Ustaosmanoğlu (sağda)Hasan Kılıç (solda), Erdoğan (ortada), Ahmet Ustaosmanoğlu (sağda)

ERDOĞAN KONUŞTU: ÖNDERİMİZİ UĞURLUYORUZ

Törende konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün, ilim irfan sahibi bir önderimizi ebediyete uğurluyoruz” dedi.

Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Sevgili kardeşlerim, bugün ilim irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz.

Ben Hocaefendi hazretlerini 65-66 yıllarındayken Fatih İmam Hatip'te öğrenciyim, cuma namazlarında genelde İsmailağa Camii'ne gelir, orada kendisini dinlerdik. Zaman zaman Yavuz Selim Camii'nde sohbetlerinde bulunurduk. Son dönemlerinde gerçekten çok çile çekti ve bu çileni ardından bugün Hakk'a uğurluyoruz. Yaş 93. Kendisini tanıdık, bildik, bu imanı ile de biz sevgili habibine komşu olacağına da inanıyoruz. Rabbim cümlemizi inşallah sevgili habibi ile komşu kılsın, bizleri de hep birlikte haşru cem eylesin. Tekrar ruhu için el Fatiha.”

Erdoğan, cenaze namazının ardından Mahmut Ustaosmanoğlu'nun tabutunu da omuzlayarak taşıdı.

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

MAHMUT USTAOSMANOĞLU KİMDİR?

Trabzon'un Of ilçesinde 1929'de doğan Mahmut Ustaosmanoğlu, ilk eğitimini memleketinde aldı. 16 yaşında vaizliğe başladı. 1951'de Sivas'a vaiz olarak atandı.

1952'de tanıştığı Ahıskalı Ali Haydar Efendi, onun İstanbul Fatih Çarşamba'daki İsmailağa Camii'ne imam olarak göreve başlamasını sağladı. 1954'ten 1996'ya kadar İsmailağa Camii'nin imamlığını yaptı.

Ustaosmanoğlu, imamlığını yaptığı camide kendi cemaatini oluşturmaya başladı. Bugün Ustaosmanoğlu’nun tarikatının yaklaşık 40 ülkede faaliyet gösterdiği belirtiliyor.