Devlet Tiyatrolarının 70’inci kuruluş yılı dolayısıyla düzenlenen “70.Yıl Özel Gösterimi” gecesine yıldızlar geçidi damga vurdu

Devlet Tiyatrolarının 70'inci yılı kutlandı

BirGün ANKARA

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatrolarının 70’inci kuruluş yılı dolayısıyla “70.Yıl Özel Gösterimi” gecesi düzenlendi. Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde düzenlenen programının sunuculuğunu sanatçılar Zafer Algöz ve Seray Gözler yaptı.

Program kapsamında Kral Oidipus’dan Cimri’ye, Yedi Kocalı Hürmüz’den Cyrano de Bergerac’a kadar bir çok oyundan kısa bölümler, usta oyuncuların performanslarıyla sergilendi.

BÜYÜK EMEKLE KURULDU

Saygı duruşuyla başlayan programda, Musiki Muallim Mektebi’nden başlayarak konservatuvarın kuruluşu ve Devlet Tiyatrosu’na dönüşümünü anlatan bir belgesel yer aldı. Belgeselde, Devlet Konservatuarı kurulmasını gönülden isteyen Atatürk’ün bu kapsamda yaptığı çalışmalar anlatıldı. İlk Devlet Konservatuarı’nın İstanbul’da büyük bir emek sonucu kurulduğu, başına Muhsin Ertuğrul getirilişi, öğrenci kadrolarının oluşturulması dönemin tanıklarından dinlendi.

devlet-tiyatrolarinin-70-inci-yili-kutlandi-637016-1.

YILDIZLAR GEÇİDİ

Özel gösterimde, Metin Oyman “Bir Şehnaz Oyun”, Nihat Hakan Güney “Kral Oidipus”, Gaye Alacacı ve Tolga Tecer “Üç Kuruşluk Opera”, Münir Caner “Köşebaşı”, Hülya Savaş ve Hande Gürler “Bağdat Hatun”, Hakan Meriçliler ve Veda Yurtsever “Hırçın Kız”, Pelin Dikmenoğlu “Yedi Kocalı Hürmüz”, Levent Çelmen “Damdaki Kemancı”, Hülya Gülşen, Hakan Çimenser ve Celal Kadri Kınoğlu “Giydirici”, İbrahim Raci Öksüz “Sersem Kocanın Kurnaz Karısı”, Bülent Emin Yarar da “Cyrano de Bergerac” oyunlarından kısa bölümler canlandırdı. DT Genel Müdürü Mustafa Kurt ise Moliere’in “Cimri” isimli oyunundan bir bölümü sahneledi.

devlet-tiyatrolarinin-70-inci-yili-kutlandi-637017-1.

1947-1980 yıllarındaki başrol oyuncularının sahne fotoğrafları sinevizyona yansıtılarak, performansları sırasında oyunculara eşlik etti. Program kapsamında Cüneyt Gökçer’den Avni Dilligil’e, Muhsin Ertuğrul’dan Ergin Orbey’e çok sayıda sanatçı ekrana fotoğrafları yansıtılarak anıldı.