Erdoğan’ın imzasıyla bugün 8 üniversiteye rektör atandı; karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Rektör atanan okullar arasında ismi değiştirilen İstanbul Ayvansaray Üniversitesi de yer aldı. Hatalı isim için daha sonra düzeltme yapıldı.

Devlet üniversitenin adını değiştirdiğini unuttu, olmayan okula rektör atadı

Türkiye’de keyfi, hızlı ve denetimsiz şekilde alınan kararlar bazen devlet tarafından dahi unutuluyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 8 üniversiteye rektör ataması yaptı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre Sanko, İzmir Tınaztepe, TED, Işık, İzmir Katip Çelebi, Yalova ve Zonguldak Bülent Ecevit üniversitelerine rektör ataması gerçekleştirildi.

Rektör ataması yapılan üniversiteler arasında İstanbul Topkapı Üniversitesi de yer aldı. Okulun yeni rektörü Prof. Dr. Emre Alkin oldu.

Ancak üniversitenin adı, kararda ‘İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’ şeklinde yanlış yazıldı. İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nin adının, 11 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete’de ‘İstanbul Topkapı Üniversitesi’ olarak değiştirildiği duyurulmuştu.

Hatanın anlaşılması üzerine Resmi Gazete’nin mükerrer sayısı yayımlandı. “8/4/2022 tarihli ve 31803 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de, Yönetmelik ile Düzeltme yayımlanmıştır” başlıklı düzeltmede şu ifadeler kullanıldı:

“08/04/2022 tarihli ve 31803 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, 07/04/2022 tarihli ve 2022/127 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında sehven yer alan “İstanbul Ayvansaray Üniversitesi” ibaresi “İstanbul Topkapı Üniversitesi” şeklinde değiştirilerek düzeltilmiştir.”

devlet-universitenin-adini-degistirdigini-unuttu-olmayan-okula-rektor-atadi-1000891-1.devlet-universitenin-adini-degistirdigini-unuttu-olmayan-okula-rektor-atadi-1000892-1.