CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı günlük koronavirüs bilançosu ile ilgili “Devlet yalanla yönetilmez. Yalanla yönetilen devletin geleceği olmaz” ifadelerini kullandı.

Devlet yalanla yönetilmez!

Hüseyin ŞİMŞEK

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında başta dış politika ve sağlık konuları olmak üzere çok sayıda konu gündeme geldi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı salgın verilerinin gerçeği yansıttığına inanmadığını söyledi.

Edinilen bilgiye göre, CHP MYK'de ilk olarak Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviközdış politika konulu sunum yaptı. Meis Adası ve çevresinde ortaya çıkan sıcak gelişmelerle Mısır, Libya, Suriye ve Irak bölgelerinde yaşanan gelişmelerin yaklaşık üç saat süreyle değerlendirildiği kaydedildi.

Bölge haritaları ve sıcak gelişmelerin masaya yatırılmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk-Yunan çatışması ihtimaline ilişkin şu değerlendirmeyi yaptığı öğrenildi: "Bir Türk, Yunan savaşı her iki milletin de istemediği bir şeydir. Biz bölgede barışı ve zenginliği büyütecek politikalar geliştirmeliyiz. Sorunlarımızı diplomasiyi kullanarak çözmeliyiz. Elbette ki Türkiye'nin en küçük bir hakkının hukukunun çiğnenmesine göz yummayacağız. Elbette ki sonuna kadar Türkiye'nin hakkını ve hukukunu savunacağız. Ama başka güçlerin Türkiye ile Yunanistan'ı savaştırmasına da seyirci olmayız."

CHP MYK'nin önemli bir diğer gündem maddesi de ‘sağlık’ oldu. Günlük koronavirüs vaka istatistiklerinin inandırıcılıktan uzak olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu'nun, "Devlet yalanla yönetilmez. Devlet adamı yalan söylemez. Yalanla yönetilen devletin geleceği olmaz. Devlet adamı dürüst olmalıdır, devlet aklını kullanmalıdır, örnek bir yaşam sahibi olmalıdır ve halkına yalan söylememelidir" dediği bildirildi. Salgın sürecinde ilk zamanlar önlem almak için bazı adımlar atan Saray rejiminin ekonomik gerekçelerle bundan vazgeçtiğini ifade eden bazı MYK üyeleri ise önlemlerin geciktiği ve maliyetin de halka ödetildiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu bu görüşlerin ifade edilmesinin ardından, "Her gün bir, iki tane sağlık çalışanı Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiriyor. Bütün sağlık çalışanları 'artık tükendik, bizi duyun' diyor. Ama onları duymamakta ısrar eden, taleplerini görmezden gelen, ihtiyaçlarını karşılamayan bir Saray düzeni var. Biz bu insanların yanında olmaya, onlara her türlü olanağı sunmaya devam edeceğiz. Onların sesi olacağız. Pandemi sürecini çok kötü yönettiler" dediği kaydedildi.

HALK YOKSULLUKLA BAŞ BAŞA

MYK'de son olarak ekonomik gelişmeler ele alındı. MYK üyeleri, yaptıkları sunumlarla Türkiye'nin ekonomik olarak yönetilemez bir noktaya geldiğini vurguladı. Edinilen bilgiye göre, sunumların ardından Kılıçdaroğlu, "Akşam eve giden baba, anne, buzdolabının kapısını açtığında gün boyunca anlatılan yalanların ve hayallerin gerçeği ile karşı karşıya kalıyor. İşsizlik, dayanılmaz bir boyut aldı. Pandemiyi yönetemedikleri şimdi daha iyi görünüyor. Halk hem yoksullukla hem de pandemi sürecinin yalnızlığı ile baş başa bırakıldı" yorumunu yaptı.