‘Devlet zarara uğratılıyor’ dedi, sürgün edildi

Aydın’daki Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde iddiaya göre yasalara aykırı işlemler nedeniyle idareye ve Valiliğe şikâyette bulunan bir diş teknisyeni sürgün edildi, iki diş teknisyeni hakkında da soruşturma başlatıldı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, dün Aydın Sağlık Müdürlüğü önünde eylem yaparak yaşananları protesto etti.

Eylemde konuşan SES Aydın Şube Başkanı Hüseyin Demirkapı, bu merkezde diş teknisyenlerinin anlaşmalı özel firma elemanıymış gibi çalıştırıldığını, protezlerin özel laboratuvara kanalize edildiğini ve bu şekilde devletin zarara uğratıldığını dilekçe yazarak Valiliğe ve idareye bildiren SES işyeri temsilcisi ve diş protez teknisyeni Orhan Ulusoy’un tayininin çıkarıldığını, iki diş teknisyeni hakkında ise idari işlem yapıldığını aktardı.

İddiaları değil, beni soruşturdular
Yasalara aykırı işlemler yapıldığı için Valiliğe ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne dilekçe yazan ve bu nedenle cezalandırılan Orhan Ulusoy ise yazdığı dilekçelerin ardından idare tarafından yoğun baskı gördüğünü, asılsız iddialarla kendisine kınama cezası verildiğini, ardından da başka yere tayin edildiğini anlattı. Yasalara aykırı işleri yetkililere bildirdikten sonra 11 ay geri dönüş alamadığını kaydeden Ulusoy, “Haziran ayında İl Sağlık Müdürü Daire Başkanı dilekçelerin bana ait olup olmadığını sordu. Ben de ‘Evet, bana ait’ dedim. Benim verdiğim dilekçeleri sorgulayacaklarını sanıyordum, ama iki ay sonra bunları araştırmak yerine idare ile birlikte benim hakkımda soruşturma açmışlar” dedi.

Torpille çalışıyorlar
Ulusoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakanlık genelgelerinde protez laboratuvar teknisyeninin laboratuvar haricinde çalıştırılmayacağı yazar. Hizmet satın alım ihalesinde de hizmeti satın alan birimin laboratuvarı kendisinin yapacağı kesin olarak yazıyor. Ama devletin memurunu özel laboratuvar elemanı gibi çalıştırıyorlar. Onun yapması gereken işler özel laboratuvara gidiyor, bu şekilde devlet zarara uğratılıyor. Bununla ilgili dilekçe yazdım. 11 ay oldu, hâlâ cevap alamadım. Bu idare daha 1 yıl olmadı buraya geleli. 694 No’lu KHK ile bu kişilerin görev süreleri sonlandırıldı, buna rağmen torpille çalışmaya devam ediyorlar.”