Bugün televizyonlarda konuşulanların çok azı geleceğe dair iz bırakacak. Ama ne Furkan ne Muhammet ne de Barış unutulacak

Devletin işlediği suçlar sesimizi düğümlüyor!

YAŞAR AYDIN
yasaraydin@birgun.net
@yasaraydinnn

Türkiye’de gündem referandum sonrasında siyasilere göre belirlenirken, son 1 ay içerisinde gerçekleştirilen katliamlar ve infazlar, gündemde kendisine yer bulamıyor. Oysa öyle infazlar, öyle suçlar işleniyor ki, anlatırken bile sesimiz düğümleniyor. Bugün televizyonlarda konuşulanların çok azı geleceğe dair iz bırakacak. Ama ne Furkan ne Muhammet ne de Barış unutulacak. Son 20 günde yaşanan infazlardan bazılarını derledik:

15 Nisan

İstanbul Sultangazi’de bulunan Gazi Kent Ormanı’ndan araçla çıkan 5 gence polis tarafından ateş açıldı. Kent Ormanı çıkışında “dur ihtarına uymadığı” gerekçesiyle polis aracından ateş açılması sonucu Barış Kerem (18) ve Oğuzhan Erkul (17) isimli 2 genç hayatını kaybetti, ikisi yaralandı. Barış’ın annesinin tek çağrısı, “Bunun bir daha yaşanmaması için, çocukların ve gençlerin öldürülmemesi için davayı sahipsiz bırakmayın” oldu.

25 Nisan

İstanbul Okmeydanı’nda cemevi bahçesinde beklerken polis kurşunuyla can veren Uğur Kurt’un ölümüyle ilgili davada sanık polise sadecepara cezası verildi. Mahkeme çıkışı Uğur’un annesinin çığlığı hâlâ kulaklarımızda.

3 Mayıs

İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında tutuklanan damadı Ömer Faruk Kavurmacı sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye edildi. Kavurmacı’nın sağlık raporu özel bir hastaneden alındı. Mahkeme, UYAP kayıtlarına göre, 20 dakika sonra Kavurmacı için tahliye kararı verdi.

4 Mayıs

Şırnak’ın Silopi ilçesinde gece saat 23.50’de, zırhlı polis panzeri sürücü polisin içkili ya da hızlı olması nedeni ile Mesut Yıldırım’ın evine çarptı. İçeri giren ve karşı tarafa kadar ilerleyen panzer, duvar ve kolonları yıkarken, yer yatağında uyuyan Muhammet (7) ile kardeşi Furkan’ı (6) ezdi. Sürücü polisle ilgili ancak bir hafta sonra toplumsal baskı nedeni işlem yapıldı. Geriye iki güzel kardeşin gülen kara gözleri kaldı.

6 Mayıs

Küçükçekmece’de düzenlenen operasyonda polisle çatışmaya girdiği iddia edilen 18 yaşındaki Sıla Abalay, öldürüldü. Medyaya servis edilen bilgilere göre 18 yaşındaki Abalay DHKPC’nin üst düzey yöneticisiydi. Çok inandırıcı olmadığı düşünülmüş olmalı ki eve aslında aranan başka bir isim için gidildiği açıklandı. Ama o isminde aranmadığı, hatta uzun süre kaldığı cezaevinden yani çıktığı anlaşıldı.

7 Mayıs

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Kayapınar Beldesi’nde bir korucu sabaha doğru akrabası Hayrettin Dündar K.nin evine silahlı saldırıda bulundu. İçeride uyuyan iki çocuğu bu saldırıda vuruldu. Çocukların tedavisi sürüyor.