Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü, Nakşibendi Tarikatının Erenköy Cemaati tarafından kurulan Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı'na bağlı Gülberenk Değerler Eğitimi Derneği'ne okul tahsis etti. 5 ila 10 yaşlarındaki çocuklara "Kovanda bal programı" adı altında 'eğitim' verildi.

Devletin okulu tarikat yuvası oldu

Aycan KARADAĞ

Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü, tarikat ve cemaatlerle imzalanan protokol kapsamında Nakşibendi Tarikatının Erenköy Cemaati tarafından kurulan Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı'na bağlı Gülberenk Değerler Eğitimi Derneği'ne, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir okulu tahsis etti.

Zonguldak Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu Lisesi (Eski Fatih Koleji) Tiyatro Salonunda pazar günü gerçekleşen etkinlikte ise gazeteciler ve erkekler alınmadı. Ayrıca fotoğraf ve video çekiminin yasak olduğu etkinlikte 5 ila 10 yaşlarındaki çocuklara "Kovanda bal programı" adı altında 'eğitim' verildi.

Velilerin tepkilerinin ardından Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, etkinliği şu sözlerle savundu:

"Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılan etkinlik Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yasemin Elif Almeral ve gönüllü öğrenci velilerimizce ‘Değerler Eğitimi’ kapsamında komisyonumuzca incelenen, uygun görülen tiyatral etkinlik olarak gerçekleştirilmiştir. Herhangi bir cemaatin tarikatın okula girişine izin verilmemiştir. Velilerin fotoğraf çekimi istemediklerinden ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ kapsamında kişilerin rızası olmadan kişisel veriler paylaşılamayacağı, aktarılamayacağı için fotoğraf çekimine izin verilmemiştir."