Devletin sanatçıları, Yerel Yönetimler Kadın Şûrası’nın ardından AKP Genel Merkezi’nde konser verdi. Sanatçıların zorla genel merkeze götürüldüğünü iddia eden CHP’li İlgezdi: “Ülkenin parti devletine dönüştüğünün kanıtıdır”

Devletin sanatçıları AKP Genel Merkezi’nde konser verdi

HÜSEYİN ŞİMŞEK

AKP, devletin kadrolu sanatçılarını konser için parti genel merkezine getirdi, sanatçılar “partilileri” eğlendirdi. Geçen çarşamba günü Ankara Ticaret Odası’nda düzenlenen Yerel Yönetimler Kadın Şurası’nın ardından AKP Genel Merkezi’nde akşam yemeği organizasyonu yapıldı. Yemek sırasında Devlet Halk Dansları Topluluğu, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Devlet Halk Müziği korolarında görevli sanatçıların şarkılar söylediği, dans ettiği iddia edildi.

BirGün’e konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Başlı başına bu görevlendirme bile Türkiye Cumhuriyeti’nin bir parti devletine dönüştüğünü göstermektedir. İlerici ve aydın toplumlarda, devlet kadrolarında görev yapan sanatçıların bir siyasi partinin genel merkezinde verilen yemek organizasyonunda zorla ya da gönüllü olarak görevlendirmesi kabul edilemez” diye konuştu.

DERHAL İSTİFA ETMELİLER

CHP’li İlgezdi, Türkiye’nin yakın tarihinde sanatın ve sanatçıların toplum nezdinde bu kadar etkisizleştirildiği, basitleştirildiği ve ötekileştirildiği başka bir dönem olmadığını belirterek, “Bugün siyaset kurumunun sanat üzerinde kurduğu tahakküm radikal biçimde yoğunlaşmıştır. Kolluk, yargı ve siyaset üçgenine sıkıştırılan sanatçıların fikir insanı vasfı erozyona uğratılmıştır. Kültür ve sanatı yok sayan, korolara kadro vermeyen, Devlet Tiyatroları’na sanatçı alımı yapmayan iktidarın devlet imkanlarını kullanarak, devletin sanatçılarını görevlendirmesi liyakatle bağdaşmadığı gibi ahlaki de değildir. Açık çağrımızdır, devlette görevli sanatçıları bir yemekli toplantının figüranı olarak görenler ve görevlendirenler, sanatın ve sanatçının itibarını zedeleyenler derhal istifa etmelidir” ifadelerini kullandı.