Koronavirüs salgınına ilişkin açıklama yapan Devrek Kaymakamı Ümit Altay, "Vaka sayılarımız her geçen gün hızla artıyor" diyerek maske ve sosyal mesafe uyarısında bulundu.

Devrek Kaymakamı’ndan koronavirüs uyarısı

Zonguldak Devrek İlçe Kaymakamı Ümit Altay, yurttaşlara yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına yönelik uyarılarda bulundu. Banka önlerinde çok yakın mesafede bulunan vatandaşları gördüğünü söyleyen Altay, “Daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Vaka sayılarımız her geçen gün hızla artıyor, şu an yeni vaka sayılarında Zonguldak genelinde en fazla yeni pozitif vaka olan ilçeyiz” ifadelerini kullandı.

İHA'nın aktardığına göre, yeni vakalar arasında bebekler ve çocukların da bulunduğunu ifade eden Altay, “Sokaklarda parklarda çocuklarınızın maskesiz olarak gece yarılarına kadar gezdiğini toplanıp oturduğunu görüyorum. İleri ki günlerde daha sıkı tedbirlerle karşılaşmamak için lütfen tedbirlere uyalım” dedi.

Altay’ın konuşmasının tamamı şu şekilde:

“Lütfen kurallara uyalım mesafeyi koruyalım, artık daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Vaka sayılarımız her geçen gün hızla artıyor, şu an yeni vaka sayılarında Zonguldak genelinde en fazla yeni pozitif vaka olan ilçeyiz. Maalesef yeni vakalar arasında 1 yaşından başlayan bebekler, çocuklar bile görülmeye başladı. Sokaklarda parklarda çocuklarınızın maskesiz olarak gece yarılarına kadar gezdiğini toplanıp oturduğunu görüyorum. İleri ki günlerde daha sıkı tedbirlerle karşılaşmamak için lütfen tedbirlere uyalım."