Devrimci 78’liler Federasyonu İzmir'de dayanışma gecesi düzenledi. Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gecede, Devimci 78'liler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Telli, "Devrimci olmak, kalabilmek haysiyet meselesidir" dedi.

Devrimci 78'liler İzmir'de buluştu

BİRGÜN EGE

Devrimci 78'liler Federasyonu İzmir'de Tarihi Havagazı Fabrikası'nda bir araya geldi. Buluşmaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Eski CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok katıldı. İzmir Devrimci 78'liler Derneği Başkanı Ayhan Tural, 78'liliğin bir bellek ve hafıza hareketi olduğunu söyledi.

Devimci 78'liler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Telli, "Devrimci olmak, kalabilmek haysiyet meselesidir. Bizler bu mirası 71 ve 80 darbelerinde mücadele ederek hayatlarını kaybedenlerden devraldık. Kuşakları yetiştirmek görevimizdir. Denizler, Mahirler, İbolar halkların özgürlüğünü istediler ve mücadele ettiler. Devrimci 78'lilerin mücadelesi sürecektir. Biz bitti demeden bu dava bitmez" diye konuştu.

devrimci-78-liler-izmir-de-bulustu-971252-1.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Ahmet Telli'nin konuşmasını dinlerken 70'li yılların sonlarına doğru gittiğini belirterek, “O zamanlar şimdi biz yaştakilerle buluştuğumuzda 'eski tüfek' derdik... Salona baktım, herkes 'eski tüfek' olmuş ama bir şey var, gençler var. Gençler bana çok sevdiğim şu sözü hatırlattı: 'Bizi yok etmeye çalıştılar ama anlamadılar ki tohumuz. Biz gömüldükçe yeniden doğuyoruz'. Kaybettiklerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Devimci 78'liler Federasyonu Genel Sekreteri Hamit Mumcu, "Bu kavgada çok değerli kardeşlerimizi, yoldaşlarımızı kaybettik. Binlerce körpe dallarımızı kırdılar. Çok ağır bedeller ödedik. Ölenlerimiz, sakat kalanlarımız, hapislikler, sürgünler, yurduna, sevdiklerine hasret gidenlerimiz; ama biz büyük ve soylu bir geleneğin parçasıyız. Büyük bir insanlık ailesine aitiz. Berkin Elvan'ların kalbi heyecanla çarpıyorsa, Gezi'nin ruhu bir hayalet gibi dolaşıyorsa ülkemizin göğünde; Hala Hrant'ımızı, yılmaz insan hakları ve hukukçumuz sevgili Tahir Elçi'mizi anıyorsak; Hala ölenlerimizin adlarını bir mıh gibi aklımıza çakıyorsak, bunun içindir" ifadelerini kullandı.

devrimci-78-liler-izmir-de-bulustu-971251-1.