İzmir'de Devrimci Gençler Buca'da bulunan NATO önünde eylem yaptı. Yapılan açıklamada, "NATO'yu ve AKP iktidarını bu topraklardan kovacağız" denildi.

Devrimci Gençler'den Kızıldere'nin yıldönümünde NATO önünde eylem

BirGün EGE

Devrimci Gençler, Mahir Çayan ve arkadaşlarının Kızıldere'de katledilişinin 50'nci yıl dönümünde, İzmir'in Buca ilçesinde bulunan NATO önünde eylem yaptı.

Yapılan açıklamada, "Mahir Çayan ve arkadaşları bundan tam 50 yıl önce katledildi. Onları unutturmak, isimlerini yok etmek için ellerinden geleni yaptılar. Onların fikirleri, işçi direnişlerinde, madenlerde, fabrikalarda ve üniversitelerde vücut buldu. Bugün ise onları anmak gericiliğe karşı laikliği savunmak ve işçi düşmanı patronlarla hesaplaşmaktan geçiyor. Bugün onları anmak milyonları umutsuzluğa, açlığa sürükleyen AKP iktidarına karşı baharı örgütlemekten ve bu topraklardaki örgütlü kötülüğü def etmekten geçiyor. Mahirleri anmak işgalci NATO'yu bu topraklardan kovmaktan geçiyor" denildi.

Açıklamada şunlar dile getirildi:

"Bizler devrimci gençler olarak bu mücadeleyi üstleniyoruz. NATO'yu ve AKP iktidarını bu topraklardan kovacağız. Bağımsız devrimci demokratik cumhuriyeti kuracağız. Onların adını bu toprakların en güzel köşesine altın harflerle yazacağız."