Devrimci Korkusuz yıldızlara uğurlanacak
Korkusuz için Frankfurt’taki Alevi Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. (Fotoğraf: BirGün)

Haber Merkezi

Ankara’da 1970’lerde faşizme karşı devrimci mücadelenin içinde yer alan Mehmet Korkusuz yaşamını yitirdi. Korkusuz için 1978 yılından beri yaşamını sürdürdüğü Almanya’nın Frankfurt kentinin yakınlarındaki Bensheim’da kurucuları arasında yer aldığı Alevi Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Almanya’daki dostları ve yol arkadaşları Mehmet Korkusuz’u, Türkiye’ye “Dev-Genç Marşı”ı eşliğinde uğurladı. Siyasi faaliyetleri nedeniyle 1971 ve 76 yıllarında Ankara’daki Mamak ve Merkez Cezaevleri’nde bir süre tutuklu kalan Mehmet Korkusuz, 1978 yılında yurtdışına çıktı ve uzun yıllar Türkiye’ye dönemedi. Korkusuz, gazetemiz BirGün’ün kuruluş sürecine de önemli katkı verdi. Uzun süredir kanser tedavisi gören Korkusuz, 22 Mart Çarşamba günü Bensheim’daki evinde yaşamını yitirdi.

BİRLİKTE MÜCADE ETTİK

Devrimci Yol hareketinin önderlerinden Oğuzhan Müftüoğlu ise yaptığı açıklamada, “Mehmet’i Ankara’dan iyi tanıyorum. 1970’li yıllarda, Devrimci Yol’un oluşumuna giden Dev Genç sürecinde birlikte mücadele ettiğimiz genç arkadaşlarımızdandı. Yurtdışına çıktıktan sonra da devrimci hareketi destekledi. Onu kaybettiğimize çok üzüldüm, başımız sağ olsun” dedi.

Devrimci hareketin önderlerinden Bülent Forta ise “Mehmet Korkusuz, 1974-75 yılları Ankara’sı devrimci hareketler açısından önemli mücadelelere tanıklık etmiştir. Faşizme karşı direnişin en önemli kalelerinden Erkek Teknik’e Dev-Genç geleneğini taşıyan en önemli isimlerden biri kuşkusuz ki Korkusuz’dur. Benim de yolum ikinci tutsaklığında Ankara Merkez Cezaevi’nde kesişti Korkusuz’la. Bir dönem Necdet Erdoğan Bozkurt’la beraber aynı odayı paylaştık üçümüz. Heybetli duruşu kararlılığı beni yakından etkileyen abilerden biriydi. Bir tarihi beraber yaşadığımız yol arkadaşlarımız tek tek sonsuzluğa gidiyorlar. Doğanın yasası bu. Tarihin yasası ise Yol’un sonsuzluğa kadar baki kalması.”

Mehmet Korkusuz, bugün Didim’e bağlı Denizköy’de toprağa verilecek.