ÖDTÜ ÖTK’den TMMOB’a, ÖDP ve SOL Parti’ye kadar birçok süreçte Türkiye devrimci mücadelesinin emektarlarından olan, TAKSAV ve BirGün'ün kuruluş sürecinde yer alan Nevzat Uğurel yaşamını yitirdi.

Devrimci mücadelenin emektarlarından Nevzat Uğurel yaşamını yitirdi

Devrimci mücadelenin önemli isimlerinden, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Şehir Plancıları Odası’nda birçok görev alan, BirGün’ün kuruluş sürecinde emek veren SOL Parti Ankara Yönetim Meclisi ve TAKSAV Yönetim Kurulu üyesi Nevzat Uğurel yaşamını yitirdi.

Uğurel’in yaşamını yitirdiğini duyuran ve cenaze bilgilerini paylaşan SOL Parti Ankara İl Örgütü, “Yönetim kurulumuz üyesi arkadaşımız, yoldaşımız, alçakgönüllü devrimcimiz Nevzat Uğurel’i kaybettik. Yarın (10 Mart 2021), saat, 11.00’de ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik çim amfide düzenlenecek törenin ardından, saat 14.00’te Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa vereceğiz” açıklaması yaptı.

NEVZAT UĞUREL KİMDİR?

1956 Bitlis Doğumlu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1980 Yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden mezun oldu. 1980 yılından beri serbest şehir plancısı olarak çalıştı. Öğrencilik yıllarında Mimarlık Fakültesi Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu üyeliği ve ÖTK Temsilciliği; mezuniyetten sonra TMMOB Şehir Plancıları Odası’nda Yönetim Kurulu Genel Sekreteri, 2. Başkanı ve Başkanı olarak çalıştı. TMMOB Yönetim Kurulu üyeliği, Yürütme Kurulu Üyeliği ve Yüksek Onur Kurulu üyelikleri yaptı. Ayrıca Çankaya Yardımlaşma Derneği Başkanlığı ve ODTÜ Mezunları Derneği Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. BirGün’ün kuruluş sürecinde yer aldı ve gazetemizin her zaman dostu, destekçisi oldu. Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) ve ÖDP’nin kuruluş süreçlerinde de yer alan Uğurel, son olarak SOL Parti Ankara Yönetim Meclisi üyeliği ve TAKSAV Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürütüyordu.