TÖB-DER yöneticilerinden, Eğit-Sen kurucusu, İzmir Şube Başkanı ve Buca Veli-Der kurucusu devrimci öğretmen Mesut Çelebi, yıldızlara uğurlandı.

Devrimci öğretmen Mesut Çelebi yıldızlara uğurlandı

BİRGÜN/ EGE

İzmir'de 73 yaşında yaşamını yitiren devrimci öğretmen Mesut Çelebi, bugün yıldızlara uğurlandı. İzmir Karşıyaka Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verilen Mesut Çelebi’nin cenaze törenine ailesi, mücadele arkadaşları ve dostları katıldı. Törende arkadaşları Cemal Çakıcı, İsmet Aktaş ve Savaş Candemir birer konuşma yaptı.

DEVRİMCİ İNADI HİÇBİR ZAMAN BİTMEDİ

Törende konuşan Savaş Candemir, Çelebi’nin uzun yıllar verdiği devrimci mücadeleyi anlattı. Yaşamının son anına kadar mücadele azmini bırakmadığını söyleyen Candemir, şunları dile getirdi:

“Mesut ağabey, öğretmen hakları mücadelesinden TÖS, TÖB-Der, Eğit-Sen ve Eğitim Sen’de mücadele verdi. Devrimci azmi hiçbir zaman bitmeyen bir ağabeyimizdi. Laik, bilimsel, demokratik eğitim mücadelesini Veli-Der’de sürdürmeye devam etti. Ben Mesut ağabeyle ömrünün son 10 yılında tanıştım. Mesut ağabey gibi bir değerle çalışmanın mutluluğunu yaşadım. Mesut ağabey bize AKP’lilerin cemaatlerin en yoğun olduğu bir mahallede devrimci mücadelenin nasıl yapılacağını gösterdi. ‘Gericilere okulları bırakmayın’ dedi. Ömrünün son anına kadar mücadelesine devam etti. Mesut ağabeyi anlatın derseniz devrimci inadı ve mücadele azmiydi. Onun inadı inadımız, mücadelesi mücadelemiz ve yolu da yolumuz olacak.”

devrimci-ogretmen-mesut-celebi-yildizlara-ugurlandi-781163-1.

***

TÖB-DER yöneticilerinden, Eğit-Sen kurucusu, İzmir Şube Başkanı ve Buca Veli-Der kurucusu devrimci öğretmen Mesut Çelebi uzun süredir kanser tedavisi görüyordu.