Devrimci öğretmen Mustafa Turgut, yaşamını yitirmesinin 3. yılında KESK şubeler platformunun Eğitim Sen’in Kadıköy’deki şubesinde düzenlediği etkinlikle anıldı

Devrimci öğretmen Mustafa Turgut, ölümünün 3.yılında Kadıköy'de anıldı

Mesleğine olan bağlılığı ve örnek karakteriyle öğrencilerinin gönlünde taht kuran devrimci öğretmen Mustafa Turgut, hayatını kaybedişinin 3’üncü yılında KESK şubeler platformunun Eğitim Sen’in Kadıköy’deki şubesinde düzenlediği etkinlikle anıldı.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde edebiyat öğretmenliği yapan ve öğrencilerinin ‘Mutu’ olarak seslendiği, ‘Proje okullar’ uygulaması kapsamında liseden gönderilen Mustafa Turgut, 6 Şubat 2017’de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

KESK İstanbul Şubeler platformu dönem sözcüsü Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Mesut Mike yaptığı açıklamada, "Mustafa arkadaşımızı; karanlığa karşı demokrasi, emek ve barış mücadelesi verirken kaybettik. Bize düşen görev Mustafa arkadaşımızın bıraktığı yerden mücadeleyi büyütmektir. Türkiye kamu çalışanlarına, sendika hareketine verdiği emekten dolayı Mustafa arkadaşımızı saygıyla anıyoruz."

Eğitim Sen 8 No’lu Şube Başkanı Zeliha Baksi, anma konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün onun anısı üzerine bir araya geldik. Anısı, mücadelesi, mücadelelerimize ışık tutacak. Devrimci öğretmenimiz eğitim sen 8 NO’lu şubenin her şeyiydi. Daha 8 No’lu şubenin bile oluşmadığı dönemlerde; mahallede, okulda, sokakta bizlere örnek oluşturan değerli bir yoldaştı. En son proje okul uygulamasıyla kalp krizi geçirerek aramızdan ayrıldı. AKP’nin dinci, gerici temel dayatmalarından bir projeydi bu. Özgürlükçü gençler yetiştiren okullar hedef alınmıştı. Mustafa Turgut orada da durmadı. ‘Sizin projeniz değiliz’ diyerek ses verdi. Herkesin dayatmasına karşı her zaman bir umudu vardı. En sıkışık zamanda bile “Yaparız” demişti bizlere.”

Turgut’un kızı Dilan Turgut ise, “Üç sene önce “Biz ne kin, ne de öfke duyuyoruz” demiştik. O zaman yas süreciydi. Ama şu anda öfke duyuyorum. Bu hissi sizle paylaşmak istiyorum. Babamı alan karanlığa karşı öfke duyuyorum. Umarım huzur bulabileceğimiz günler yakındır” diye konuştu.

Ardından Turgut’un hayatının ele alan bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Anma etkinliği arkadaşlarının bağlama dinletisiyle son buldu.

devrimci-ogretmen-mustafa-turgut-olumunun-3-yilinda-kadikoy-de-anildi-685863-1.

devrimci-ogretmen-mustafa-turgut-olumunun-3-yilinda-kadikoy-de-anildi-685860-1.

devrimci-ogretmen-mustafa-turgut-olumunun-3-yilinda-kadikoy-de-anildi-685861-1.

devrimci-ogretmen-mustafa-turgut-olumunun-3-yilinda-kadikoy-de-anildi-685862-1.