Devrimci öğretmen unutulmadı: Metin Hoca’nın direnişi sürecek

DİLAN ŞAHİNBAŞ

Artvin Hopa’da 31 Mayıs 2011’de dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın katılacağı miting öncesi polisin sıktığı biber gazından etkilenip kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren devrimci öğretmen Metin Lokumcu anıldı. Ölümünün üzerinden 9 yıl geçen Lokumcu için Hopa halkı dün bir araya geldi. Hopa Parkı’nda düzenlenen anma etkinliğine çok sayıda yurttaş katılırken basın açıklamasının ardından Lokumcu’nun mezarı ziyaret edildi.

GEZİ SOKAKLARA YAYILDI

Basın açıklamasını okuyan Berziya Hacımuratoğlu, Lokumcu’nun Hopalılar ile birlikte doğayı ve yaşam hakkına sahip çıktığını hatırlattı. Polisin gaz ve tomayla müdahalede bulunduğunu anımsatan Hacımuratoğlu, şöyle dedi:

AKP iktidarının polisi 31 Mayıs günü Metin Lokumcu öğretmenimizi aramızdan aldı. Bundan 2 yıl sonra Gezi Parkı’nda yükselen isyanın sesi demokrasi, özgürlük ve barış talebiyle Türkiye sokaklarına yayıldı. Ve yine bir kez daha gazlarla, coplarla, silahlarla saldırdılar. Gezi İsyanı’nda da canlarımızı aldılar. Bu memleketin gerçek sahipleri Gezi’nin ve Metin Lokumcu’nun bıraktığı onurlu direnişin mirasçıları, yeryüzünü cennete çevirmek için bedel ödemeye hazırdır.