Hatay'da meydana gelen depremin ardından enkaz altında kalan Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, göçükten çıkarıldı. Öneren'in kızı Eylem Aydın'ı arama çalışmaları ise devam ediyor.

Devrimci Parti Genel Başkanı Öneren enkazdan çıkarıldı, kızı göçük altında

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki şiddetli depremler birçok ilde yıkıma neden oldu.

Depremin vurduğu kentlerden Hatay'da, enkaz altında kalan Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren'in, göçükten halkın yardımıyla çıkarıldığı öğrenildi. Öneren'in kızı Eylem Aydın'ı arama çalışmaları ise devam ediyor.

Haberi sosyal medya hesabından duyuran sanatçı Orhan Aydın, "Çocuğumun anası Elif Torun Öneren’i enkazdan halk çıkarmış... Sıra kızımda... (haydi canım benim haydi diren) tek varlığımdır ve çok canım acıyor. Ülkem için ağlıyorum. Bizi yalnızca dayanışma kurtarır" dedi.

Aydın, yaptığı son paylaşımda ise enkaz altında olan kızının ses verdiğini bildirerek destek çağrısı yaptı.

Sabaha karşı Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli, 7.7 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de şiddetli biçimde hissedilen deprem nedeniyle çok sayıda bina çöktü. İlk depremin ardından öğlen saatlerinde 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Son açıklamaya göre depremlerde 1651 kişi yaşamını yitirdi, 11 bin 119 kişi yaralandı.