Devrimci Sendikal Dayanışma Grubundan Ankara’da üç günlük Çalıştay: Geleceği birlikte kuralım

Haber Merkezi

Kamu emekçileri mücadelesi alanında örgütlü Devrimci Sendikal Dayanışma (DSD) Grubu, 1-3 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da Makine Mühendisleri Odası Eğitim ve Kültür Merkezinde üç günlük bir çalıştay gerçekleştirecek. Çalıştay kapsamında değişen emek rejimi içinde parçalı istihdam, güvencesiz çalışma biçimleri, birleşik emek mücadelesiimkanları, devrimci hareketin güncel sorunları ve görevleri gibi bir dizi konuda tartışmalar yürütülmesi planlanıyor.

Emek ve sendika kamuoyuna çalıştaya yönelik çağrıda bulunan DSD Türkiye Yürütmesi kamu emekçileri mücadelesinin güncel sorun ve ihtiyaçları ile çalıştay programına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. “90’lı yıllarda yükselen kamu emekçileri hareketinin tarihsel öncüsü olan KESK’in,çalışanların meşru talep ve ihtiyaçları ile kadroların inançları ve örgütün kurucu ilkelerini doğru bir şekilde bir araya getirerekadınıemek mücadelesi tarihine altın harflerle yazdığını” belirten Türkiye Yürütmesi;“günümüzde ise değişen sınıfsal dinamikleri doğru kavrayan nesnel bir değerlendirmeye ve hatalardan ders çıkaran öznel bir kurucu tartışmaya ihtiyaç olduğunu” vurguladı.

KESK’in sınıf ve kitle sendikacılığına dayanan, fiili-meşru mücadele çizgisini esas alankurucu ilkelerinin halen geçerliliğini koruduğunu belirten DSD Türkiye Yürütmesi; “kamunun giderek daralması, istihdam biçimlerinin parçalı bir hale gelmesi, emekçilerin sistematik bir şekilde güvencesizleştirilmesi” gibi değişen nesnel sınıfsal dinamikleri doğru kavrayan bir noktadan “birleşik emek örgütlenme perspektifine dayanan yeni bir kurucu iradeyleemek hareketinin geleceğinin inşa edilmesi gerektiğini” sözlerine ekledi.

“Emekçilerin farklı kültür ve kimliklerini yok saymayan, bu zeminde farklılıklarla eşit özgür bir şekilde bir arada yaşamı ve omuz omuza mücadeleyi hedeflemekle birlikte siyaset indirgemeci kültür kimlik taleplerini esas alan bir anlayışı reddettiğini” ifade edenYürütme; “sendikanın varoluşsal omurgasını sınıfsal eksende gören bir kitle mutabakatına ihtiyaç olduğunu” vurgulayarak açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Ülkemiz ekonomik ve toplumsal anlamda uçurumun kenarına sürüklenmiştir. Laiklik ve kamusallığın kırıntısına dahi tahammül edilmediği, kadınların yaşam hakkına yönelik saldırıların sistematik hale geldiği, toplumun AKP eliyle geleceksizleştirildiği bir bağlamda işçi sınıfının bir parçası olan kamu emekçilerinin sınıfsal talep ve ihtiyaçları gün gibi ortadadır ve acildir. Emeğe, haklarına, güvencelerine yönelik saldırılar karşısında kamu emekçileri bir çıkış yolu aramaktadır. Böyle bir çıkış yolu ve emek mücadelesinin geleceği ancak ve ancak kamu emekçilerinin işyerlerinden doğru söz, yetki ve karar sahibi olduğu bir mücadele perspektifiyle mümkün olabilir. ”

Yapılan açıklamada“geçmişten dersler çıkarıp bugünü doğru kavrayarak yarınların kurulabileceğini” vurgulayan DSD Türkiye Yürütmesi;“bu tarihsel bilinç ve sorumlulukla emek hareketinin içinde bulunduğu krizi aşacak yolu birlikte bulmak, birlikte düşünmek ve geleceği birlikte kurmak” için emek ve sendika kamuoyunu 1-3 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek üç günlük çalıştayadavet etti.

devrimci-sendikal-dayanisma-grubundan-ankara-da-uc-gunluk-calistay-gelecegi-birlikte-kuralim-1035262-1.