Devrimci Yol’cu Sefa Aydoğan’ın vasiyetindeki son arzusu da yerine getirildi. Aydoğan’ın yakılan cenazesine ait küller, Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği (HTİB) Amsterdam şubesinin önündeki kanala bırakıldı.

Devrimci Yol’cu Sefa Aydoğan’ın külleri Amsterdam kanallarına bırakıldı
Sefa Aydoğan'ın külleri, HTİB Den Haag şubesinin önündeki kanala döküldü.

BirGün AVRUPA

17 Haziran 2020’de yaşamını yitiren Devrimci Yol’cu Sefa Aydoğan’ın yakılan bedenine ait küller, ölümünden iki yıl sonra vasiyeti üzerine Amsterdam’daki kanallara bırakıldı.

Sefa Aydoğan, iki yıl önce tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmiş, cenazesi, vasiyeti üzerine yoldaşları tarafından yakılmıştı. Aydoğan’ın küllerini vasiyetinde olduğu gibi Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı Kırıntı köyü ve Ankara Tuzluçayır’a serpen yoldaşları, 2 yıl sonra gerekli izinleri alarak kalan külleri de dün Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği (HTİB) Amsterdam şubesinin önündeki kanala bıraktı.

Sefa Aydoğan’ın dostları, arkadaşlarının son arzusunu da yerine getirdiklerini belirterek, “Sefa’nın külleri şimdi Amsterdam’ın tüm kanallarında geziyor. Çok sevdiği, çok şeyini verdiği, onun da kendisine çok şey kattığına inandığı Amsterdam şehri, Sefa’yı bir ana kucağı gibi sarıp sarmaladı. Artık Sefa Amsterdam’ın her yerinde. Yüzlerce kanalın içinde. Amsterdam’da gezen yoldaşları, yalnızca onu anımsamakla kalmayıp görecek, elini suya değdirip hissedecekler. Orada yağan her yağmur, yoldaşlarına ulaşan her damla Sefa’dan bir şey sunacak” dedi.

SEFA AYDOĞAN KİMDİR?

1953’te Gümüşhane’de doğan Aydoğan, henüz lisedeyken Devrimci Yol’a katıldı. Liselilerin örgütlenme çalışmalarına katılan Aydoğan, Tüm Liseliler Birleşme ve Dayanışma Derneği’nin (LİSE-DER) ilk yönetim kurulunun mali sekreter olarak görev aldı. 12 Eylül askeri darbesinin ardından Hollanda’ya giden Aydoğan, burada HTİB Den Haag şubesinde başkan ve HTİB adına Türkler için Danışma Kurulu’nda genel sekreter olarak görev aldı.