Devrimci Yol Seçmeler Kitabı raflarda yerini aldı

Redaksiyon Kitap'ın bir süredir devam ettirdiği 'Tarih Serisi'nin son kitabı "Devrimci Yol: Seçmeler" satışa çıktı. Devrimci Yol Yazıları, ilk kez 1990 yılında Oğuzhan Müftüoğlu’nun derlemesiyle Devrim Yayınevi tarafından yayınlanmıştı.

Satış bölümüne ulaşmak için tıklayınız.

Redaksiyon Kitap'ın hazırladığı önsözden:

İYİ BİR GELECEK İÇİN GEÇMİŞİ İYİ BİLMEK GEREKİR

"Devrimci Yol Yazıları, ilk kez 1990 yılında Oğuzhan Müftüoğlu’nun derlemesiyle Devrim Yayınevi tarafından yayınlanmıştı. Kitap, Ana Devrimci Yol dava dosyasının P-1, P-2, P-3 klasörlerinde yer alan yazı belgelerden faydalanılarak hazırlanmıştı. İkinci baskının derlemesi de ilk baskıyı takip etmekle birlikte, ilk baskıda yer almayan bölümler ve yeni yazılarla genişletildi.

Yeni baskıya ilişkin geniş bir önsöz yayınlanmayı gerekli görmedik. Oğuzhan Müftüoğlu’nin ilk baskıda yer alan, o dönem Ceyhan Cezaevi’nde yazdığı Önsöz, gerek döneme ve Devrimci Yol Yazılarına ilişkin geniş bir özet ve okuma klavuzu niteliğini taşıyor.

Devrimci Yol Yazıları, ana bölümler ve ara bölümlere ayrılarak kitaplaştırıldı. Kitap, Siyasi Yazılar, Faşizm ve Faşizme Karşı Mücadele, Devrim Anlayışı, Direniş Komiteleri Tartışmaları, Sosyalizm Yazıları ve Kürt Sorunu başlıklarındaki yazıların yer aldığı 5 temel bölüme ayrıldı. Nisan 1977 yılında yayınlanan ‘Devrimci Yol Bildirgesi’ ile başlayan kitapta, farklı zamanlarda yayınlanan ‘Teorik Notlar Broşürleri’, ‘Dünya Devrimci Mücadelesi’ üzerine değerlendirmeler, ‘Geçmiş Devrimci Hareketin Değerlendirmesi’ de ara bölümler olarak yer alıyor. Ara bölümler olarak tanımladığımız yazılar ana bölümlerin ardından gri renkli sayfalar olarak yer alıyor.

Bu kitapla Devrimci Yol’un fikri-teorik birikiminin en azından bir kısmını derli toplu biçimde aktarmaya çalıştık. Kuşkusuz ki o dönemde ve sonrasında yürütülen tartışmalar noktasında daha geniş bir araştırmaya ve yeni kitaplara da ihtiyaç var. Geçmişin doğru kavranabilmesi, hem ülke gerçekliği hem de devrimci hareketin tarihi ve teorik birikimlerinin paylaşılması noktasında çalışmalarımızı yeni kitaplarla paylaşmaya devam edeceğiz.

40 yıl önce yazılan siyasi değerlendirme ve teorik notlar, neredeyse üzerinden yarım yüz yıl geçtikten sonra eksilmeden canlılığını koruyabiliyor. Bu kuşkusuz hareketin dogmatik olmayan, somut koşulların yaratıcı tarzda ele alınmasından kaynaklanan bir üretkenliğin ve devrimci fikrin devrimci eylemle bütünleşmesinden ileri gelen birikimin bir sonucu. 21.yüzyılın devrimci yol arayışında, geçmiş devrimci hareketin teorik birikimi ve bu fikir temelinde gelişen Fatsa’dan, Çeltek’e, ODTÜ-ÖTK’ye, Direniş Komiteleri’ne kadar tüm deneyimleri yol göstermeye devam ediyor.

Geçmiş devrimci hareketinin deneyim ve birikimlerinin bugüne ve geleceğe taşınabilmesi ancak onun fikri temellerinin doğru bir biçimde kavranması ve süreklilik kavranması ile mümkün olabilir. Tarihin, gerçek temellerinden uzaklaştırılarak bir nostaljiye dönüştürülmesi ya da kişiselleştirilmesi çağımızın bir olumsuzluğu olarak öne çıkıyor. Bu tür yaklaşımlar tarihin çarpıtılmasından da öte bugünkü mücadelenin doğru temelde gelişmesi ve geçmiş birikimin geleceğe aktarımında kırılmalar yaratması bakımından kuşkusuz ki önemli bir sorun oluşturuyor.

Devrimci Yol Seçmeler, faşizme karşı mücadele içinde üretilmiş muhteşem bir devrim manifestosunun genç kuşakların bilgisine sunulmasıdır.

Kuşkusuz Devrimci Yol bir tarih olmanın ötesinde 40 yıldır kesintisiz biçimde sürdürülen bir mücadeleyi ifade ediyor. Kızıldere’den Fatsa’ya uzanan mücadele, 40 yıldır kuşaktan kuşağa kendisini yeniden üreterek devam ediyor.

Bu kitap 40 yıldır kesintisiz sürdürülen bitmeyen yolculuğun onurlu tarihi önünde bir saygı duruşu ve onun gelecek çağrısıdır!

R-Kitap"