SOL Parti Artvin Borçka İlçe Başkanı Ömer Çatan, Türkiye devrimci hareketinin sembol isimlerini andığı paylaşımları gerekçe gösterilerek "TKP-ML TİKKO, THKO VE THKP-C propagandası yapmak” suçlamasıyla gözaltına alındı. İfadesinin alınmasının ardından serbest bırakılan Çatan’a, BirGün’ün 18. yaş gününde hazırladığı kapağı neden paylaştığı da soruldu.

SOL Parti ilçe başkanına gözaltı: ‘Devrimcileri neden andın, BirGün kapağını neden paylaştın!’

HABER MERKEZİ

SOL Parti Artvin Borçka İlçe Başkanı Ömer Çatan, Türkiye devrimci hareketinin sembol isimlerini andığı sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Çatan, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Bu sabah saat 10.30 sıralarında Murgul’da bulunan iş yerinden gözaltına alınan Çatan, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Çatan’ın gözaltına alınma gerekçesinin, SOL Parti Borçka İlçe Başkanlığı ve kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar olduğu ve “TKP-ML TİKKO, THKO VE THKP-C propagandası yapmak” suçlamaları yöneltildiği öğrenildi.

Çatan’a yöneltilen suçlama konularının Artvinli devrimciler Erkan Uzuneminağaoğlu ve Cavit Kaya, devrimci gençlik önderlerinden Hüseyin İnan, Deniz Gezmiş ve Yusuf Arslan ve Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden Mahir Çayan’ı andığı paylaşımlar olduğu kaydedildi.

BİRGÜN KAPAĞI DA SORULDU!

Yaptığı paylaşımların ilçe başkanı olduğu SOL Parti’ye ait olmasına rağmen Çatan’a ‘bu paylaşımları ne amaçla yaptığı’ biçiminde sorular yöneltildi.

Çatan’a yöneltilen sorular arasında, gazetemiz BirGün’ün 18. yaş gününe özel hazırladığı ve Mahir Çayan ile Deniz Gezmiş gibi isimlere yer verdiği kapağı da yer aldı. Bu kapağı ne amaçla paylaştığı sorulan Çatan, “Ulusal gazete olan BirGün gazetesinin kapak fotoğrafını paylaştım. Fotoğraftaki kişinin Mahir Çayan olduğunu biliyorum. Yazıyı beğendiğim için paylaştım” diye yanıt verdi.

devrimcileri-anmak-suc-sayildi-sol-parti-ilce-baskanina-gozalti-1080789-1.