Devrimcilerin Hasan Dayı’sı olarak bilinen SOL Parti üyesi Hasan Bakın son yolculuğuna uğurlandı. SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, "Nasıl yaşadığımız, nasıl yaşamamız gerektiğinin devrimci bir örneğini bırakarak aramızdan ayrıldı" dedi. Hasan Bakın'ın kızı, "Babam yaşadığı sürece onurlu, adil ve mücadeleci bir yaşamı tercih etti" ifadelerini kullandı.

Devrimcilerin Hasan Dayı’sı yıldızlara uğurlandı: Onurlu ve mücadeleci bir yaşamı tercih etti

Devrimcilerin Hasan Dayı’sı olarak bilinen SOL Parti üyesi Hasan Bakın son yolculuğuna uğurlandı.

Hayata veda eden Hasan Bakın için tören düzenlendi.

Burada konuşan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, "Bugün bir Devrimci Yolcu'yu, SOL Parti'nin yıldınızı yıldızlara uğurlamak için buradayız. 2003-2004 yılında tanıdım. Ona derin bir sevgi ve saygıyla bağlandım, çok güçlü biriydi Hasan Dayı. Bunu da yener diye düşünmüştüm ama doğanın bir yasası kaçınılmaz olan ölümle hepimiz yüzleşeceğiz. Önemli olan nasıl yaşadığımız, nasıl yaşamamız gerektiğinin devrimci bir örneğini bırakarak aramızdan ayrıldı" dedi.

İşleyen, şöyle devam etti: "Onu çok seviyoruz, çok üzgünüz ama onu tanıdığımız için de çok mutluyuz. Onun mirasıyla devam edeceğiz. En sevdiği sözle, 'faşizme ölüm, tek yol devrim!'

Ali Gölpunar ise, "Aynı aşkla, aynı yürekle, aynı yolculukla seviyoruz. Daima bizimle olacak, daima o gür sesin, 'tek yol devrim' deyişin kulaklarımızda olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Ömer Tunca da şunları söyledi: Hasan Dayı için ne söylenmez ki... Bir insan bu kadar farklı, bu kadar güzel şey nasıl sığdırabilir. 78 sonlarında tanıştım Hasan Dayı'yla; bir devrimci, bir Devrimci Yolcu, aşkla dolu bir insan... Güle güle Hasan Dayı."

devrimcilerin-hasan-dayi-si-yildizlara-ugurlandi-onurlu-ve-mucadeleci-bir-yasami-tercih-etti-889629-1.

devrimcilerin-hasan-dayi-si-yildizlara-ugurlandi-onurlu-ve-mucadeleci-bir-yasami-tercih-etti-889630-1.

"TEK YOL DEVRİM" DEMEYİ UNUTMADI

Hasan Bakın'ın kızı ise şunları söyledi: "Babam yaşadığı sürece onurlu, adil ve mücadeleci bir yaşamı tercih etti. Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle birçok kişiyi unuttu ama asla 'tek yol devrim' demeyi unutmadı. 'Mahir, Hüseyin, Ulaş' demeyi unutmadı. Mücadelenin yılmaz yaşlı dinazoru oldu. Tek yol devrim diyenlerin Hasan Dayısı'ydı. Son yolculuğunda bizimle olduğunuz için teşekkür ediyoruz.