Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin kurucuları arasında yer alan, devrimcilerin "Kemal Amca"sı Kemal Özdemir, Kayseri’de son yolculuğuna uğurlandı.

Devrimcilerin ‘Kemal Amca’sı son yolculuğuna uğurlandı

BirGün ANKARA

Kayseri Pazarören Köy Enstitüsü’nün ilk mezunlarından olan 96 yaşındaki emekli müfettiş Kemal Özdemir, hayatını kaybetti.

Devrimcilerin "Kemal Amca"sı Özdemir'i, dün Kayseri Sarıoğlan İlçesi’ne bağlı Karaözü Mahallesi’ndeki köy mezarlığında yakınları, dostları ve yoldaşları türküler eşliğinde toprağa verdi.

Kemal Özdemir’in oğlu Tuncer Özdemir, törende yaptığı konuşmada babasının devrimci mücadelede çocuklarının yanı başında, hatta önünde olduğu söyledi. Özdemir, “Babam çok onurlu ve dürüst bir insandı. Onun bize öğrettikleri halen bizimle. Yetişmemizde Köy Enstitüsü kültürü çok baskındı. Sınıf mücadelesini babamızdan öğrendik. Beni, sol-sosyalist düşünceyle babam tanıştırmıştır. Babam, kardeşim ve ben hapishanedeyken hep arkamızdaydı. Hiçbir zaman ‘Of’ dememiştir” dedi.

KEMAL ÖZDEMİR KİMDİR?

devrimcilerin-kemal-amca-si-son-yolculuguna-ugurlandi-1041877-1.

Özdemir, 1926 yılında doğdu. Kayseri Pazarören Köy Enstitüsü’nden 1945 yılında mezun oldu, 20 yıl öğretmenlik yaptı. Gazi Eğitim Enstitüsü Pedagoji Bölümü’nde gördüğü eğitiminin ardından müfettiş oldu, Elazığ, Kars ve Kırşehir’de görev yaptı. 1996 yılında Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin (ÖDP) kuruluşunda yer aldı. Özdemir ayrıca İnsan Hakları Derneği’nin kurucuları arasında da yer aldı.