Mersin'de geçtiğimiz günlerde bir okulun kimya bölümünde dezenfektan üretimi sırasında meydana gelen patlamada yaralanan öğretmenlerden Ramazan Şahin, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Dezenfektan üretilen okuldaki patlamada yaralanan öğretmen hayatını kaybetti

Mersin Toroslar'da Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nde dezenfektan üretimi sırasında meydana gelen patlamada yaralanan kimya öğretmeni Ramazan Şahin, sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Eğitim Sen, olayın takipçisi olacaklarını açıkladı.

Mersin'in Toroslar İlçesi'ndeki Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nde dezenfektan üretimi sırasında meydana gelen patlamada yaralanan öğretmen Ramazan Şahin bugün sabah erken saatlerde yaşamını yitirdi.

4 Temmuz'da Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nin dezenfektan üretim atölyesinde patlama meydana gelmişti. Bu sırada atölyede çalışan Kimya öğretmenleri Ramazan Şahin ile Hasan Satırlı yaralanmıştı. Kendi imkanlarıyla dışarıya çıkan öğretmenler hastaneye kaldırılmıştı.

Ağır yaralı olan öğretmen Ramazan Şahin bugün sabah erken saatlerde yaşamını yitirdi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Eğitim Sen MYK Üyesi Ahmet Karagöz, sendikalarının da üyesi olan Şahin'in yaşamını yitirmesinin ardından, nedeni henüz belirlenemeyen patlamanın takipçisi olacaklarını belirtti.

Eğitim Sen'den yapılan açıklama şöyle:

Mersin Toroslar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi’nde dezenfektan üretimi sırasında meydana gelen patlamada yaralanan üyemiz Ramazan Şahin kaldırıldığı hastanede bugün yaşamını yitirmiştir. Ailesine, dostlarına ve tüm eğitim camiasına baş sağlığı diliyoruz. Üyemiz Ramazan Şahin’in ölümüne, bir öğretmenin de yaralanmasına neden olan bu olayın takipçisi olacağımızın ve patlamanın bütün yönleri ile aydınlatılması, sorumluluğu olanların açığa çıkarılması için mücadelemizi sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz. Üyemizin cenazesi bugün yapılacak otopsiden sonra, Adana Kozan Yolu Buruklu Köyü Mezarlığı’nda defnedilecektir.