İletişim Başkanlığı, Dezenformasyon Bülteni’nin ikinci sayısında Bartın’da 41 işçinin can verdiği maden faciasının ardından yapılan eleştirileri inanılması güç argümanlarla hedef aldı. Bültende, “Söz konusu Sayıştay raporlarındaki öneriler dikkate alınmış, hatta mevzuatın gerektirdiğinden fazla tedbir alınmıştır” ifadeleri yer aldı.

Dezenformasyon Bülteni’nde şaşkına çeviren ifadeler: Bartın’da gerekenden fazla tedbir alınmış!

HABER MERKEZİ

İletişim Başkanlığı, Dezenformasyon Bülteni’nin 9-16 Ekim tarihlerindeki haber ve içeriklere odaklanan ikinci sayısını yayınladı.

‘Sayıştay Raporlarındaki Öneriler Dikkate Alınmadı İddiası’, ‘Soma ve Ermenek Kazalarından Sonra Gerekli İyileştirmeler Yapılmadı İddiası’, ‘Kurum Degaj Yönergesi Uygulanmadı İddiası’, “haftanın yalan haberleri” olarak sıralandı.

Dezenformasyon Bülteni’nde, 41 işçinin can verdiği Bartın’daki maden faciası öncesinde gereken önlemlerin alındığı öne sürülerek, “Kazaya ilişkin ‘Sayıştay raporlarındaki uyarı ve öneriler dikkate alınmadı’ iddiası doğru değildir” ifadeleri kullanıldı.

Bültende, Sayıştay raporundaki ‘Solunabilir ve Patlayabilir Tozla Mücadele’ başlığı altındaki bilgilerin çarpıtılarak dezenformasyona konu edildiği savunularak, “Söz konusu Sayıştay raporlarındaki öneriler dikkate alınmış, hatta mevzuatın gerektirdiğinden fazla tedbir alınmıştır” gibi inanılması güç sözlere yer verildi.

Dezenformasyon Bülteni'nde Bartın'daki maden faciasına ilişkin bu satırlar yer aldı.Dezenformasyon Bülteni'nde Bartın'daki maden faciasına ilişkin bu satırlar yer aldı.

Toplam 319 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Soma ve Ermenek’teki maden facialarına da değinilen raporda, önceki yıllarda meydana gelen kazaların ardından tedbir ve denetim konusunda gerekli çalışmalarına yapılmadığına yönelik eleştirilerin de doğru olmadığı iddia edildi.