Migros emekçilerinin şirketin Esenyurt'ta bulunan deposu önünde yüzde 8'lik ücret artışına karşı başlattıkları eylem devam ediyor. DGD-Sen, işçi olmadığı için günlerdir mal boşaltamayan TIR şoförlerinin de kontak kapattığını açıkladı.

DGD-Sen: Günlerdir Migros deposu önünde bekletilen TIR şoförleri kontak kapattı

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) günlerdir Migros'un Esenyurt'taki deposunun önünde bekletilen TIR şoförlerinin kontak kapattığını duyurdu.

DGD-Sen'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Günlerdir yol gelen ve deponun önünde bekletilen tır şoförleri deponun önünde mal boşaltamamalarını protesto ediyor, kontak kapattılar" denildi.

NE OLMUŞTU?

Migros’un Esenyurt’taki deposunda çalışan işçilerinin yüzde 8’lik ücret artışına karşı başlattığı eylemin yedinci gününde (9 Şubat) DGD-Sen üyesi 257 işçinin işine son verilmişti. Yazılı bir basın açıklaması yaparak işten çıkarmaları doğrulayan Migros ise tepki çeken bir açıklamaya imza atmıştı. Şirketten yapılan açıklamada, “Bu çalışma koşullarını uygun bulan arkadaşlarımıza kapımızın açık olduğunu belirtmek isteriz” ifadeleri kullanılmıştı.

İŞÇİLERİN TALEPLERİ NELER?

Migros depo işçilerinin talepleri şöyle:

• Atılan depo işçileri işe geri dönecek,
• Primlerin sabit olarak maaşa yansıması garanti edilecek,
• Saat ücretine 4 TL zam yapılacak.