Demirören Haber Ajansı’nda 4 çalışana muhalif oldukları gerekçesiyle zam yapılmadı. Kurumda görev yapan diğer çalışanlar ise yüzde 10 oranında zam aldı

DHA'da 4 çalışana zam yok: Sebep muhalif olmaları


Medyaradar internet portalında Demirören Haber Ajansı ile ilgili skandal bir iddiaya yer verildi. Habere göre DHA tüm çalışanlara yüzde 10 zam yaparken 4 isme ise muhalif oldukları gerekçesiyle zam verilmedi.

Zam yapılmayan isimlerin Antalya Büro Şefi Salih Uçar, Adana Büro Şefi Bekir Karakoca, Konya Büro Şefi İsmail Akkaya ve Tunceli Muhabiri Ferit Demir olduğu öğrenildi.

4 isme zam ambargosu kararının ise A Haber kökenli yeni genel müdür Kubilay Gülbek tarafından bizzat alındığı gelen haberler arasında.

Gülbek’in halihazırda kadroda istemediği 4 deneyimli gazeteci için çeşitli mobing çalışmaları yaptığı ve sırf kıdem tazminatlarının daha artmaması için böyle bir skandala imza attığı iddia ediliyor.

Tazminatları oldukça yüksek rakamlar tutan 4 gazetecinin DHA’nın ekonomik zorluklar çekmesi nedeniyle hala kadroda olduğu da iddialar arasında.

DENEYİMLİ İSİMLER

Antalya Büro Şefi Salih Uçar DHA'nın kuruluşundan bu yana kurumda görev yapıyor.

Adana Büro Şefi Bekir Karakoca ise DHA'nın Demirören’e geçmesiyle birlikte Adana Temsilciliği görevini yürüten Orhan Apaydın’ın emekliye ayılmasından sonra büro şefi olarak atandı.

Tunceli muhabiri Ferit Demir de DHA'nın kuruluşundan bu yana görev yapan gazetecilerden biri. Demir, Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü, Yılın Haber Ödülü, Rafet Genç Haber Ödülü ile birlikte onlarca gazetecilik ödülü bulunuyor.

Konya Büro Şefi İsmail Akkaya ise DHA'da yaklaşık 15 yıldır görev yapıyor.