İBB Sözcüsü Murat Ongun, DHA’nın abonelerine servis ettiği “Taksim’e ‘geçici sergi platformu’ tartışma konusu” haberine tepki gösterdi. DHA, Ongun'a yanıt verdiği haberinde "Ongun'un tweeti, DHA'ya her fırsatta saldırmayı görev edinen yanlı ve yandaş medya dedikodusu yapılan sitelerde yer bulmuştur" ifadeleri kullanıldı

DHA'dan, İBB Sözcüsü Ongun'a: DHA düzeltti, İBB uyudu

Demirören Haber Ajansı (DHA), abonelerine servis ettiği “Taksim’e ‘geçici sergi platformu’ tartışma konusu” haberine tepki gösteren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun'a 'yanıt' verdi.

DHA, İBB’nin Taksim’e kurduğu platformun maliyetini 652 bin TL yerine ‘652 milyon’ diye servis edince İBB’den tepki geldi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun'un Demirören Haber Ajansı’na tepki gösterdiği açıklamada “Taksim’deki #KavuşmaDurağı’nın yapım maliyeti alana açıkça konmuştur ve 652 bin liradır. Bu kadar şeffaf bir bilgiyi medyaya “652 milyon liraya mal oldu” haberi ile duyuran Demirören Haber Ajansı’nı kınıyoruz. DHA uyarımıza rağmen bir düzeltme yapmayarak art niyetli davranmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

DHA tarafından Ongun'a yanıt verilen haberde şu ifadeler yer aldı:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Basın Sözcü Murat Ongun'un tek taraflı iddialarına Demirören Haber Ajansı(DHA)'ndan açıklama;

- İBB'nin İstanbul Taksim Meydanı'ndaki yaptırdığı platform sergi haberinde maliyet bedeliyle ilgili sehven yapılan hata editörlerimizce fark edilerek pazar sabahı saat 10.09'da düzeltilmiştir. Maliyet bedelinin sehven yazıldığı servis edilen fotoğraftan açıkça da anlaşılmaktadır. Yeni metin abonelerimize aynı saatte servis edilmiştir.

- Ajansımızla saat 15.30'da irtibata geçen İBB yetkilileriyle haberin düzeltildiği bilgisi de paylaşılmıştır.

- Ancak, İBB Sözcüsü Murat Ongun aynı gün saat 16.39'da attığı tweet ile DHA'yı haberi düzeltmemekte direnerek art niyetli davranmakla suçlamıştır. Ongun'un tweeti, DHA'ya her fırsatta saldırmayı görev edinen yanlı ve yandaş medya dedikodusu yapılan sitelerde yer bulmuştur.

- Demirören Haber Ajansı, doğru, tarafsız ve ilkeli habercilik çizgisini sürdürmeye devam edecektir."