Dicle Barajı'nda, yağış nedeniyle biriken fazla su tahliye edilirken radyal kapağın kopması sonucu kontrolsüz bir şekilde boşalan suyun yüksekliği 4 metreye ulaştı. Hasankeyf'teki işletmecilere ait çardaklar su altında kaldı

Dicle Barajı'nda tahliye edilen su 4 metreye yükseldi

Diyarbakır'ın Eğil ilçesindeki Dicle Barajı'nda, yağış nedeniyle artan fazla suyun tahliyesi için dolusavaktaki açılmaya çalışılan radyal kapağın kopması sonucu Dicle Nehri'ndeki su seviyesi 4 metre yükselirken, nehrin geçiş güzergahında yer alan Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesindeki işletmecilere ait çardaklar da sular altında kaldı.

"DSİ'NİN HASARIMIZI KARŞILAMASINI BEKLİYORUZ"

Dicle Nehri'nde su seviyesinin yükseldiğini gece fark ettiklerini anlatan işletmeciler, eşyalarını kurtarmakta geciktiklerini söyledi. Hasar tespit çalışmalarının yapılması için çağrıda bulunan bir işletmeci, "Gece saatlerinde su seviyesinin yükseldiğini fark ettik. Çardaklarda birçok eşyamız vardı. Eşyaları kurtarmakta geciktik. Karanlığın çöküşüyle birlikte çardakları kapatıyoruz. Gece yarısı olduğu için su seviyesinin yükseldiğini fark ettik ama iş işten geçmişti. Sabah kalktığımızda çardakların tamamı su altında kalmıştı. DSİ'nin hasarımızı karşılamasını bekliyoruz" dedi.

dicle-baraji-nda-tahliye-edilen-su-4-metreye-yukseldi-542175-1.

YILLAR SONRA İLK KEZ NEHİR SUYU YÜKSELDİ

Öte yandan Cizre'yi ikiye bölen Dicle Nehri'nin kıyısına giden ilçe sakinleri, yükselen suyu izledi. Yıllar sonra ilk kez nehir suyunun yükseldiğine tanıklık ettiklerini belirten Cizreliler, iki yakada bulunan ve su altında kalan sazlıkları cep telefonlarının kameralarıyla görüntüledi.

(DHA)