Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'a beyzbol sopalarıyla saldırı olayının ardından gözaltına alınan 7 kişiden 6'sı adliyeye getirildi. Saldırganlardan bazıları adliye önünde Rabia işareti yaptı. Gözaltına alınan 7 şüpheliden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Didim Belediye Başkanı Atabay'a saldıranlardan 3'ü tutuklandı

Aydın'ın Didim ilçesinde CHP’li Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay'a ve avukatına yapılan saldırıyla ilgili gözaltına alınan 7 şüpheliden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve avukatı, geçtiğimiz gün avukatıyla oturduğu bir mekanda bir grup eli sopalı şahsın saldırısına uğramıştı. Hafif yaralanan Başkan Atabay özel bir hastanede tedavi altına alınmış, saldırı hem Aydın hem de Türkiye’de büyük tepki toplamıştı.

Olayla ilgili gözaltına alınan 7 kişiden 6'sı bugün adliyeye getirildi. Haber Aydın'ın haberine göre gözaltına alınan şahısların adliye girişinde dört parmak rabia işareti yapmaları dikkat çekti.

didim-belediye-baskani-atabay-a-saldiranlardan-adliye-onunde-rabia-pozu-888427-1.

7 kişiden 4’ü serbest kalırken 3'ü tutuklanma istemiyle hakimliğe sevk edildi. Olayların odağındaki İkiz Kuleler'in sahibi A.O., emniyetteki sorgusundan sonra, 2 şüpheli ise savcılıkça, bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Saldırganların emniyetteki ifadelerinde saldırıyı kabul ettikleri öğrenildi. İfadelerinde, İkiz Kuleler'in mühürlenmesi sonrası başkan Atabay ile konuşmaya gittiklerini, aralarındaki tartışmanın küfürleşmeye dönüşmesinden sonra kavga ettiklerini söyledikleri belirtildi.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Aydın'ın Didim ilçesinde CHP’li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'a ve avukatına yapılan saldırıyla ilgili gözaltına alınan 7 şüpheliden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ve avukatına saldıran şüpheliler emniyet tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı. Şüphelilerinden A.O emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltında bulunan 6 şüpheli ise sabah saatlerinde Didim adliyesine çıkarıldı. Şüphelilerden A.S, ve B.D ile hakkında adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konulan F.Ö savcılıkça serbest bırakıldı. Gözaltındaki diğer 3 şüpheli savcılığın tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme sonucunda A.O’nun oğlu I. O. (20) ile A.O’nun kardeşi M. O. (56) ve Y. C. Ö. (20) mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.