Didim'de avukatlar, Adliye Sarayı önünde basın oturma eylemi düzenledi. Yapılan açıklamada, "Teslim alamadığınız baroları parçalayarak cübbelerimize ilik açmaya, düğme dikmeye çalışıyorsunuz

Didim'de avukatlardan oturma eylemi: Savunmaya dokunma

ERDEM ÖZDEN / DİDİM

İktidarın baroları bölmeyi amaçlayan kanun teklifine tepkiler sürüyor

Didim'de avukatlar, bugün Adliye Sarayı önünde basın oturma eylemi düzenledi.

Aydın Barosu'na bağlı Didimli avukatların açıklamasını Avukat Özge Çil yaptı.

"Biliyoruz, barolardan hiç haz etmediniz biliyoruz. İlk fırsatta kapılarınızı ayırdınız, sonra susturmaya çalıştınız" diyen Çil, "Olmayınca duruşma salonlarından atmaya, olmayınca tutuklamaya hastanelere göndermeye çalıştığınız avukatlığı hastalık derecesinde savunuyor diye. Olmayınca hukuksuz yargılamalarla onlarca yıl ceza vermek yolunu seçtiniz. Şimdi de teslim alamadığınız baroları parçalayarak cübbelerimize ilik açmaya, düğme dikmeye çalışıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Çil, açıklamasına şöyle devam etti: "İstiyorsunuz ki savunmanın son ayağı iktidara bağlansın, sstiyorsunuz ki herkes sussun, istiyorsunuz ki bu karanlık böyle sürsün. Sizden öncekilere de söylemiştik duruşma salonlarında, şimdi de aynı şeyleri söylüyoruz. Bu projenin eski sahiplerinin yakalandıklarında ilk sözlerinin 'avukatımı istiyorum' olduğunu hiç hatırınızdan çıkarmayın."

didem-de-avukatlardan-oturma-eylemi-savunmaya-dokunma-752568-1.

"Unutmayın; tarih aydınlık için, umut için, insanlık için mücadele edenleri, umudu savunanları yazar" diyen Çil, "'Bu Barolar Artık Çok Oldu' diyorsunuz ya; siz yargıyı bağımlı kıldıkça, hukuku yok saydıkça, adaleti unuttukça insan haklarını ayaklar altına almaya devam ettikçe; biz de 'çok' olmaya devam edeceğiz. Siz çocuk istismarına, kadına şiddete, kadın cinayetlerine, doğanın talan edilmesine sessiz kaldıkça; biz barolar da 'çok' olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Çil, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

"Bu ülkenin baro başkanlarının adalet adımlarına çelme takmaya çalıştığınızda da çok olmaya devam edeceğiz. Baroları bölmeye, susturmaya yönelik tasarı yasalaşırsa, 'daha çok' olmayı sürdüreceğiz. Çünkü bu ülkede avukatlar var: Aydınlığı onlar temsil ediyor. Özgürlüğü onlar, hukuk devleti ve demokrasi adına ne varsa onlar temsil ediyor. Onlar; bütün baskılara, tehditlere, gözdağlarına, yargılamalara rağmen susmayanlar, biat etmeyenler, vazgeçmeyenler, özgürlükler için bedel ödeyenler. Ne yurttaşın sesinin kısılmasına izin verecekler, ne de karanlığınızın sür-git devam etmesine... Savunmaya dokunma."

didem-de-avukatlardan-oturma-eylemi-savunmaya-dokunma-752569-1.

Aydın’da da avukatlar, çoklu baro yasa teklifine ilişkin olarak basın açıklaması yaptı.

didem-de-avukatlardan-oturma-eylemi-savunmaya-dokunma-752570-1.

Ödemiş'te avukatlar iktidarın baroları bölmeyi amaçlayan kanun teklifine karşı oturma eylemi düzenledi ve basın açıklaması gerçekleştirdi.