Didim halkı yeni yılla birlikte yapılan elektrik zamlarından dolayı gelen faturalarla baş edemediklerini dile getirmek için Didim’de bulunan AYDEM önünde eylem yaptı.

Didim’de elektrik faturası protestosu

Erdem ÖZDEN

Günden güne derinleşen ekonomik krizin faturası yurttaşa ödetilmeye çalışılıyor. Maaşlara gelen zam daha ilk aydan eridi. Yeni zamlarla birlikte elektrik faturaları geçen yıla oranla iki katından fazla artarken, yurttaşların gelen fahiş faturalar sebebiyle beli büküldü. Didimliler AYDEM önünde geçinemiyoruz, faturaları ödeyemiyoruz diyerek eylem yaptı.

Didimliler elektrik zamları ile faturalarının iki üç katına çıktığını ve milyonlarca ailenin faturasını ödeyemediği için elektriğinin kesildiğini dile getirdi. Didim Demokrasi Platformu tarafından yapılan açıklamada, “Cumhuriyet tarihinin en fahiş zamlarını yaşıyoruz. Zamları kabul etmiyoruz hem zamların hem faturalara yansıtılmış miktarın geri alınmasını talep ediyoruz. Ayrıca elektrik en temel haklardan olup, KDV kaldırılmalı ve Ticaret konusu yapılmamalıdır. Zam kader değildir. Zammı kabul etmek zorunda değiliz. Bu zam geri alınabilir, üstüne indirim bile yapılabilir. Bunun politik olarak çok basit bir yolu var. Kamulaştırma için basit bir adım atmak. Ancak siyasetin mevcut pratikleri ile imkânsız” denildi.

‘ZAMLAR KADER DEĞİLDİR’

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Dağıtım şirketleri katmerli soygun yapıyor. Şirketler zenginliğine zenginlik katarken halkın cebinden çalıyor. Elektrik üretimi ve dağıtımı derhal kamulaştırılmalıdır. Kamulaştırılması gerekliliğini her yerde tekrar etmekten kaçınmamalıyız. Bir kamu kuruluşu olan Elektrik Üretim Anonim Şirketi elektriği dağıtım şirketlerine değil, halka satmalıdır. Bu zamlar kader değildir.”