Didim’de rant çetelerine geçit yok

BirGün EGE

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay‘a kimliği beyzbol sopalı saldırı gerçekleştirildi. Didim Marina’da ellerinde beyzbol sopalarıyla restorana giren saldırganlar bir anda Belediye Başkanı Atabay ve avukatına saldırdı. Saldırıda Başkan Atabay ve avukatı kanlar içinde kalırken, saldırganlar garsonların müdahalesi üzerine olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Hadi ve Süleyman Özışık kardeşlerin hedefindeydi. Sahibi oldukları haber sitelerinde Atabay'a karşı kampanya başlatan Özışık kardeşlerin, Atabay’ın izin vermediği kanunsuz otelin sahipleriyle görüşürken görüntüleri ortaya çıkmıştı.


Saldırıyı protesto için Didim Belediyesi önünde yapılan toplantıda, Başkan Atabay’a CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Aydın İlçe Belediye Başkanları ve vatandaşlardan büyük destek geldi. Başkanlar Didim’de Atabay’a yapılan saldırıyı kınadı. Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, burada yaptığı konuşmada rant çetelerini Didim’den bir daha dönmeyecek şekilde göndereceklerini söyledi. Modern ve medeni her vatandaş gibi herkesin hakkına saygı duyarak kanunlar çerçevesinde iş yapanların başlarının üstünde yerleri olduğunu kaydeden Atabay, şunları söyledi:

“Seçilirsem, hiç kimsenin hakkını yemeden, hiç kimsenin hakkına el uzatmadan kanunlar çerçevesinde belediyeye gelen her vatandaşı eşit kabul eden, hangi partiden olduğuna bakmadan onlara hizmet etmeye çalışan bir belediye başkanı olacağım diye söz vermiştim. Allah’a şükürler olsun ki hem Aydın Büyükşehir Belediye Başkanım Özlem Çerçioğlu hem de beraber çalıştığım ekip arkadaşlarımla, İl Başkanımızın ve milletvekillerimizin her zamanki desteği ile bu sözü yerine getirdik. Hatalarımız, eksiklerimiz olmuştur. Hiç önemli değil döneriz düzeltiriz, özür dileriz. Ama hiç bir kulun hakkını yemedik yedirmedik. Didim halkının hakkı hiç kimseye yedirmeyeceğiz dedik ve yedirmedik, yedirmemeye de kararlıyız. Bundan sonra Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun da dediği gibi asla ranta geçit vermeyeceğiz. Ve görüyorsunuz Eşkıya Didim’e Hükümdar Olamayacaktır.”

HEPİNİZİN HAKKININ SAVUNACAĞIM

Misafirleri ile yemek yerken 7-8 kişilik bir grubun restoranda saldırısına uğradıklarını kaydeden Atabay, “ Düşmanın bile karakterlisi ve merti makbuldür. Bir insana arkadan sopalarla saldırmak hiçbir jargona sığmaz. Bunlar ancak asılsız ve korkak insanların yapacağı şeylerdir. Aynı dün gece saldıran insanlar gibi korkak insanların yapacağı şeylerdi bunlar. Ellerini kıracağız hep beraber merak etmeyin. Hiç kimsenin hakkına el uzatamayacaklar. Doymuyorlar 31 Mart 2017’de sona eren İmar Barışı ile yaptıkları bina bir şekilde af oldu. Ama o kadar ranta doymuyorlar ki ondan sonra bir bloğun üzerine 3 kat bir bloğun üzerine 2,5 kat ve imara aykırı en az 7500-8000 metrekare inşaat yaptılar. Bunların her metrekaresinde sizin hakkınız var. Siz bunu bilmeyebilirsiniz, bilmesi gereken insan benim. Bunu sizin için savunacak insan benim. Siz beni bunun için görevlendirdiniz. Başımıza ne gelirse gelsin. Bu savunmayı yaparken hiç fark etmez. Evimizi de kurşunladılar. Çocuğumuza da kaçırmaya kalktılar. Sopalarla saldırdılar. Ancak bir santim bizi geriye götüremeyecekler. İlk koltuğa oturduğum andan buna yana çok daha yürekli çok daha kararlıyım. Hepinizin hakkının savunacağım. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum sağ olun, var olun” dedi.