CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Ilbıra dağında yürütülen maden ocağı çalışmalarındaki yeni ihale alanlarıyla orman katliamı yaşanacağını söyledi

Didim'de yaklaşan tehlike: Ilbıra Dağı'ndaki maden sahası


ERDEM ÖZDEN / DİDİM

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Cumhuriyet Halk Partisi Didim İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği toplantıda Didim'de yürütülen balık çiftlikleri ve OSB ile ilgili faaliyetlerinin Didim'e zarar verebileceğini belirtti.

Konuşmasına Elazığ'da yaşanan depremdeki hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara geçmiş olsun dileğiyle başlayan Bülbül, toplanan deprem vergilerinin nereye harcandı ile ilgili mecliste verdikleri soru önergelerine cevap verilmediğini hatırlatarak, buna dair akıllardaki soru işaretinin çözülmediğini söyledi. Deprem konusunda AKP'nin tavırlarını eleştiren Bülbül, 25 yıldan bugüne deprem yaşandıkça ancak depremle ilgili bilgiler akıllarına geldiğini söyleyen AKP’lileri yapılması planlanan kanal İstanbul projesiyle İstanbul’daki depremin daha büyük olacağını hatırlattı.

Aydın 1. derece deprem bölgesi olduğunu söyleyen Bülbül, JES'lerle Aydın'a ihanet edildiğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde basın açıklaması yaparak JES ile ilgili analiz yaptırdıklarını söyleyen AKP milletvekili Metin Yavuz'u da eleştiren Bülbül, analizi yapacak olan firmanın ücretini JES firmaları tarafından ödendiğini hatırlatarak çevre kirliliği ile ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde verilen önergelere AKP’nin hayır oyu verdiğini de hatırlattı.

ILBIRA DAĞI'NDAKİ MADEN TEHDİDİ

Süleyman Bülbül, Didim ile ilgili yaklaşan başka bir tehlikenin de Ilbıra dağında yürütülen maden ocağı çalışmalarının olduğunu söyledi. Yeni ihale açılan alanlarla Akbük tarafında da orman katliamı yaşanacağından bahseden Bülbül, turizm şehri olan Didim'in mahvedilmeye çalışıldığını kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde Didim'de kurulacak olan organize sanayi bölgesi ve balık çiftlikleri ile ilgili halkın direnişini de tebrik ederek konuşmasını sürdüren Süleyman Bülbül, bu direnişe katılan tüm Didim halkını da tebrik etti.

Didim halkının kendini doğayı ve çevreyi korumak için 2911 sayılı toplantı ve yürüyüş kanununun vatandaşa verdiği hakkı kullandığını söyleyerek Cumhuriyet Halk Partisi'nin sürekli çevre ve çevre katliamına karşı yürütülen mücadelede halkın yanında olacağını hatırlatan milletvekili Süleyman Bülbül, "Önümüzdeki hafta Ilbıra Dağı'ndaki yürütülen maden çalışmasının Didim Akbük bölgesine taşınması ile ilgili bir soru vereceğim, Cumhuriyet Halk Partisi olarak çevre konularında hukuk ve anayasal anlamda haklarının korunması çalışmasını da devam edeceğiz" dedi.

AKP iktidarını sert dille eleştiren Süleyman Bülbül, geçtiğimiz hafta ortaya çıkan ve sarı basın kartlarının iptal edilmesi ile ilgili olarak da "Türkiye basın özgürlüğü konusunda 187 ülke arasında 157 sırada olması hangi aşamaya geldiğinin göstergesidir basın kartlarının iptaline ilişkin de mecliste çalışma yürüteceğiz ve araştırma önergesi vereceğiz" dedi.