Kamu Emekçileri Konfederasyonu KESK'e bağlı Eğitim-Sen’in 25’inci yılı Didim’de de kutlandı

Didim Eğitim-Sen 25’inci yılını AHURA konseriyle kutladı

ERDEM ÖZDEN / DİDİM

Eğitim-Sen Didim Temsilciliği’nin 25’inci yıl kutlamaları, AHURA Ritim Grubu’nun Didim Ticaret Odası Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde verdiği konserle gerçekleşti. Konser öncesi eğitim ordusunda görev yaparken hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'ın da izlediği ritim grubu sahne almadan önce bir konuşma yapan ve geçtiğimiz ay yapılan seçimlerde göreve getirilen öğretmen Hıdır Aydın Düzgün, "Biz Encümen-i Muallimin’den TÖS' ten TÖB-DER' den Eğitim Sen'e 112 yıldır süren aydınlığın, eşitliğin mücadele tarihini yazmaya devam ediyoruz. 1988’de EĞİT- DER'in, 1990'da EĞİTİM-İŞ ve EĞİT-SEN'in kurulması, 23 Ocak 1995' te her iki sendikanın birleşmesiyle EĞİTİM SEN'le gelenek devam ediyor, mücadelemiz sürerken bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Ahura grub solistleri de türkünün bir emek ve dayanışma olduğunu söyleyerek halkın içinden gelen ve çeşitli dillerde söylenerek halkın duygularını yansıtan eserlerle ve burada verilen mücadeleyi tebrik ettiklerini belirterek Grup repertuarında Türkçe, Arapça ve Kürtçe eserler seslendirdi. Zaman zaman halaylarla eğlenen eğitimciler grupla daha sonra Didim'de başka konserlerde buluşma sözü vererek konseri sona erdirdi.