Didim Sivil Gelişim Platformu tarafından Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na hazırlanan imar planının iptali için dava açıldı. Platform tarafından yapılan açıklamada, "Kamu kaynaklarımızın parsel parsel rant odaklı planlandığını görmekteyiz" denildi.

Didim Sivil Gelişim Platformu imar planının iptali için dava açtı

BİRGÜN İZMİR

Didim Sivil Gelişim Platformu adına Didim Derneği, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlatılan ve geçtiğimiz Mayıs ayında askıya çıkartılan 1280 numaralı parsele ilişkin olarak hazırlanan imar planının, iptali ile ilgili dava açtı.

Dava açılmasının ardından platform üyeleri Didim Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. İmar planlarının kamu yararı gözetilerek yapılması gerektiği vurgulanan açıklamada, "İçinde yaşadığımız kentsel çevrenin sağlıklı bir biçimde, kanunlara uygun olarak gelişimini; kentimize ait kamu kaynaklarının ise kanunlar çerçevesinde ve bilimin ön gördüğü esaslar dahilinde değerlendirilmesini beklemekteyiz. Buna rağmen kimi zaman kamu kaynaklarımızın, siyasi tarihimize giren ünlü söze göre ifade edecek olursak 'parsel parsel' rant odaklı planlandığını görmekteyiz" ifadeleri kullanıldı.

Bu planlama anlayışının kabul edilebilir olmadığı vurgulanan açıklamada, "Hedefimiz daha sağlıklı, daha temiz ve daha güvenli bir Didim'de herkesin yaşamaktan mutlu olacağı bir çevre yaratmaktır" denildi.