Didim'de emekli yurttaşlar 584 gündür Aydın Büyükşehir Belediye binası önünde direnen 2 işçiye destek vermek için Aydın'a gittiler

Didimli emeklilerden Aydınlı işçilere destek

ERDEM ÖZDEN

Didim'den bir grup emekli 584 gündür Aydın Büyükşehir Belediye binası önünde direnen 2 işçiye sahip çıkmak için Didim'den Aydın'a gittiler. 2 işçiyi barındıkları yerde ziyaret eden emekliler burada bir basın açıklaması düzenlediler.

Yapılan açıklamada, " Kendilerine tanınan anayasal bir hak olan sendikalaşma haklarını kullanarak sendikalar olmaları nedeniyle hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan otobüs şoförleri Yunus Cengiz, Okan Aslan işlerine ekmeklerine ve onlarla sahip çıkmak için yağmur kar soğuk sıcak kış yaz demeden 584 gündür. Aydın Büyükşehir Belediyesi binası önünde direniyorlar. Bizler Didim'de yaşayan emekliler olarak iş ekmek ve onurları için direnen işçi arkadaşlarımızın bu haklı ve onurlu direnişlerini destekliyoruz. İşçi arkadaşlarımızın haklarını kazanarak işleri geri dönene kadar yanlarında olacağımızdan buradan açıklamak istiyoruz” denildi.


Yeni seçilerek göreve başlayan Sosyal İş Sendikası genel merkezine ve DİSK genel merkezi yöneticilerine de seslenen Didimli emekliler açıklamalarında, “Bugüne kadar sermaye ve siyasi iktidar haklarımızı gasp ederek tüm kazanımlarımızı elimizden geri alırken seslerini çıkartmayan yöneticilerden işçi düşmanı politikaların hesabını soracağız" dediler.