Bornova Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Dijital Sınıf projesi'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

Dijital Sınıf Projesi ile eğitimde fırsat eşitliği

ARDA ÖZARDA

Bornova Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Dijital Sınıf projesi'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel katıldı. Eğitimde fırsat eşitliği yaratan ve engelli yurttaşlara kolaylık yaratan Dijital Sınıf Projesinin lansmanı Bornova Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapıldı. Lansmanda açılış konuşmasını proje yöneticisi Cem Dumlupınar gerçekleştirdi.

"DİJİTAL SINIF PROJEMİZİ ENGELLİ DOSTLARIMA ARMAĞAN EDİYORUM"

Tüm öğrencilerin eğitim hakkına ücretsiz bir şekilde ulaşmalarını hedeflediklerini söyleyen Bornova Belediyesi Başkanı Dr. Mustafa İduğ, "Bornova'da artık dijitalleşme hayatın her noktasında var. Biz bu yola çıkarken herkese kaynak oluşturabilecek bir platform olsun diye yola çıktık. İstatistiklere göre öğrencilerimizin nitelikli öğrenim sayısı çok düşük. 40 matematik sorusunda ancak 2 soru yapabilen bir gençlik var. Çocuklarımızın suçu değil bu.Sorun eğitimde fırsat eşitsizliği.İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den rica ediyorum. Bu projemizi tüm İzmir'e yayalım. Engelli kardeşlerimizin evlerine dershaneyi getirdik. Dijital sınıf projemizi tüm engelli dostlarıma armağan ediyorum" diye konuştu.

dijital-sinif-projesi-ile-egitimde-firsat-esitligi-657962-1.

"55 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞACAĞIZ"

Proje sürecini anlatan Dumlupınar, "Projemiz Türkiye'nin en büyük dijital sınıfı. Teknoloji ve eğitim her geçen gün iç içe geçmeye başladı.Dijital sınıf oranı 2002-2008 arasında yüzde 187, 2008 den sonra yüzde 600 artış gösterdi.4 aylik uzun bir süreç sonucunda ortaya önemli bir proje çıktı.Bormova belediyesi tüm birimleri ile bize destek oldu İlk olarak 2000 yılında BELGEM'i kurduk. 19 yılda 5700 ögrencimizi üniversiteli yaptık.Dijital sınıf eğitimde fırsat eşitliğni sağlamaya çalışıyor.Engelli arkadaşlarımız için bu proje çok yararlı oldu.Projemiz yapay zeka ile çalışıyor.Bu model öğrencinin hangi konu üzerine yönelmesi gerektiğini tespit ediyor.Aynı zamanda dijital sınıfta öğrencilere destek verecek psikolojik ve sağlık alanında uzmanlarda bulunuyor.Hayata dair tematik videolar ve eğlenceli yarışmalar ile öğrencilerimizi basarıya bilgiye teşvik edeceğiz. Dijital sınıf örgün eğitimin yerini alabilecek bir proje değildir bunun altını çizelim. En büyük amacımız Bornova'da yaşayan 55 bin öğrencimize ulaşmak.Tüm belediyelere örnek olup farkındalık yaratmak istiyoruz" dedi.

Lansmanın bitişinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, "Tebrik ediyorum çok vizyonlu ve ileri görüşlü bir proje. Elimizden gelen desteği vereceğiz umarım yaygınlaştırabiliz ve tüm öğrencilerimiz eğitim hakkını doya doya yaşar" dedi.

cukurda-defineci-avi-540867-1.