İran’dan Arnavutluk’a, Rusya’dan Almanya’ya, Yunanistan’dan Makedonya’ya pek çok ülkeden gazeteci ve akademisyen Maltepe Belediyesi’nin “Dijitalleşen Dünyada Medyanın Toplumsal Rolü” forumunda buluşuyor. Forumda medyanın toplumsal barışa katkısı ve alternatif medyanın geleceği başlıklı oturumlar da yapılacak

‘Dijitalleşen dünyada medyanın toplumsal rolü forumu’ Maltepe’de

HABER MERKEZİ

İstanbul’da Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Dijitalleşen Dünya’da Medyanın Toplumsal Rolü’ başlıklı forum 15-17 Aralık tarihleri arasında Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. İran’dan Almanya’ya, Rusya’dan Makedonya’ya pek çok ülkeden gazetecinin yanı sıra akademisyenin de katılacağı etkinlikte güncel gelişmeler ışığında medyanın geldiği boyut ele alınacak.

15 Aralık Perşembe günü kayıtlarla başlayacak etkinlikte forumlar 16 Aralık Cuma günü 5 oturum şeklinde yapılacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Azerbaycan Büyük Kurtuluş Partisi Genel Başkanı Fazil Mustafa ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın açılış konuşmalarını yapacağı etkinlik Cuma günü 09.00’da başlayacak. Necdet Saraç’ın moderatörlüğünü yapacağı ‘Alternatif Medyanın Rolü’ konulu ilk oturumda gazeteci Adnan Bulut, Bengü Şap, Zeynel Lüle ve Özgür Yici konuşmacı olarak yer alacak.

BirGün yazarlarından Gürsel Köksal’ın moderatörlüğünü yapacağı 11.00’deki ‘Küresel Krizlerde Medyanın Rolünün’ başlıklı 2.oturumda Rainer Thomas Hermann, Stelyo Berberakis, Doç. Dr. Marina Mıshumkına ve Mark Luik yer alacak.

MEDYANIN TOPLUMSAL BARIŞA KATKISI

Etkinliğin öğleden sonraki ilk ayağı 13.30’da başlayacak. BirGün Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı’nın moderatörlüğündeki oturumda Semenova Kristina, Robert Rakipllari, Seyed Mehdi Mousavı ve Admir Kjose ‘Medyanın Toplumsal Barışa Katkısı’nı tartışılacak.

Etkinliğin dördüncü oturumunda ise ‘Yeni Dünya Düzeni ve Dijital Medya’ tartışılacak. Moderatörlüğünü Cüneyt Akman’ın yapacağı oturumda Füruza Gafurova, Nikolas Georgıadıs, Zirjeta Jajaga ve Dafina Telıqı konuşmacı olarak yer alacak.

ALTERNATİF MEDYANIN GELECEĞİ

Etkinliğin beşinci ve son oturumu 16.30’ da başlayacak. Fatih Polat’ın moderatörlüğünde ‘Alternatif Medyanın Geleceği’ tartışılacak. Hüseyin Ekmekçi, Ilmıra Lika Monte Negro, Kurmet Doszhanova ve Ramize Murtezı Shala gibi gazetecilerin konuşmacı olacağı oturumun ardından belediye tarafından düzenlenen akşam yemeği ile forumlar sona erecek.

Üç günlük forum 17 Aralık cumartesi günü katılımcıların Maltepe ve İstanbul’daki çeşitli ziyaret ve etkinlikleriyle son bulacak

Oturum ve etkinlikler tüm İstanbullulara açık olacak.