Dikili’nin  küçük limanı olarak bilinen ve Balıkçı Barınağı’nın olduğu alan tel örgülerle çevrildi

Dikili Balıkçı Barınağı’nın etrafına çit örüldü

ARZU PEK

Dikili’nin küçük limanı olarak bilinen ve Balıkçı Barınağı’nın olduğu alan tel örgülerle çevrildi

Dikili halkının ve turizmin hizmetinde olan bu yer, merkeze yakınlığı, çay bahçeleri ve sahil yolu ile İlçenin nadide yerlerinden biriydi. Daha önce de bu alanın bir kısmında Bir önceki belediye yönetiminin yer göstermesi sonucu sahil güvenlik tarafından çay bahçelerinin manzarasını kapatacak ve giriş çıkışı engelleyecek şekilde bina yapımı başlatılmıştı. Halkın ve sivil toplum kuruluşlarının karşı çıkmasına rağmen bina inşaatı tamamlandı. Bir kaç gün önce de Dikili Halkı aynı alanın geri kalanı üzerine yapılmış tel örgülerle karşılaştı. Balıkçı Barınağı’nın olduğu alanın tel örgülerle çevrilmesine yurttaşlar tepkili.

Dikili Balıkçı Barınağının işletmecisi konumundaki Dikili Merkez Su Ürünleri Kooperatifi de konu ile ilgili yayınladığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“Dikili Merkez Su Ürünleri Kooperatifi olarak, Dikili Balıkçı Barınağının işletmecisi konumundayız. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çıkarılan Balıkçı Barınakları Yönetmeliğinin 9. Maddesinde; 'Barınak işletmecisi, barınağı karadan gelebilecek tehlikelere karşı tel, çit veya ihata duvarı ile güvenlik önlemleri almak ve giriş çıkışları kontrol altında tutmaktan sorumludur' hükmü gereği ile ülkemizde ve dünyada salgın durumunda olan Covid-19 hastalığının yayılmasını önleme amaçlı sosyal mesafeyi korumak amaçlarından dolayı gezi teknelerinden ve denizden balıkçı teknelerinden karaya ayak basan insanlarımızın güvenli bir şekilde evlerine gitmelerini istiyoruz.”